Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kateterizacija kod osmogodišnjaka zbog membrane sistoli


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

smokvic@

23.05.2009. 12:15

Molim Vas opišite mi postupak kateterizacije, dali se radi opća ili lokalna anestezija, dali dijete ima bolove prilikom iste, dali se rade sve pretrage kao prije ivazivnog zahvata i koliko mora ostati u bolnici i naravno dali roditelji mogu biti s djetetom i koliko se, ako možete doći do informacije, može biti s njim, možemo li spava u bolnici?

Darko Richter, dr. med.

23.05.2009. 21:05

Točno znam postupak kateterizacije, ali vam ga neću reći. To je stvar vas i vašeg kardiologa. Svakko pojedino pitanje razbistrite s njime.

smokvic@

29.05.2009. 15:10

Ma zašto ste takvi? Nemamo svog doktora, već imamo sto različitih. Prije nekoliko mjeseci smo morali u Rijeku na Kantridu u silnoj panici nisam pitala sto stvari koje me zanimanju, od tada do sada kada smo naručeni za kateterizaciju nismo mogli doći do doktora koji je pregledao našeg sina, dok med. sestre neće unaprijed govoriti kao niti vi iz inih razloga. Nisam sigurna koji doktor će nas primiti i koga da zovemo, samo su nam potvrdili termin i to je sve, nisu nam znali reći niti dali će ostati dan ili dva, što trebamo ponijeti a kamoli nešto više.
Molim vaaaas, ako zante postupak odgovorite mi. On ima osam godina i već 5 godina idemo na kolntrole, jedva su otkrili da se radi o diskretnoj membrani i sad odjednom idemo na kateterizaciju i već ove godine planiraju invazivni zahvat, a ja na žalost neznam koji će nas doktor primiti, a mi smo udaljeni oko 70 km od rijeke.

Darko Richter, dr. med.

29.05.2009. 18:30

Vi ćete dijete dovesti u bolnicu.
Tamo će ga primiti sestra, pa doktor koji će s vama razgovarati, tako da on uzima podatke, a ako opet budete uspaničeni, opet vam ništa neće biti jasno jer se nećete sjetiti što zanima vas.
Dijete će isti ili drugi dan otići u angiosalu ili salu za kateterizaiju, i naravno da vi nećete ići tamo.
Od odlaska, do povratka protekne oko 1 h, od toga sama kateterizacija traje oko 30 min.
Da li će je raditi u lokalnoj ili općoj anesteziji, ovisi o običajima koji tamo vladaju.
Isto vrijedi i za spavanje s djetetom u bolnici.