Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


koksitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

NERMINA

05.04.2006. 21:59

Prije cetiri mjeseca kod moga djeteta dijagnoziran je koksitis. poslije prelezane bolesti ima ceste upale grla . nalazi su pokazali da je fibrinogen povecan postoji li mogucnost da se bolest vrati

prof. dr. sc. Ana Votava Raić

06.04.2006. 22:18

Cijenjena gospođo, ovi "ultra-kratki" podaci nisu dovoljni za uvid u konkretnu situaciju i ne objašnjavaju Vaše pitanje. No, ukratko odgovor glasi: većina se bolesti pod stanovitim okolnostima može vratiti. Mnogo pozdrava uz nadu da se to neće dogoditi.

elvira com

29.01.2012. 22:45

djetete ima 3 godine prije mjesec dana zabolila ga je desna nogica on se zalio na bol u koljenu odveli smo ga pedijatru koji nas je poslao na ortopediju gdje su rekli da ima coxitis 1. dex gdje su mu odma uradili ultra zvuk kukova koji je bio uredan uradili su rtg karlice sa kukovima koji je takode bio uredan kao i svi ostali nalazi lezao je u bolnici 7 dana nosio ekstenziju od0.5 kgi izasao normano nakon 7 dana vodili ga na kontrolu bilo sve u redu medutim posle desetak petnest dana se prehladio i opet isto on se samo zali dan dva da ga boli koljeno da li je to moguce od prehlade ili sta ja vise neznam sta da radim ja imam osjecaj isto kao da ga uhvati grc pa ga boli i on posle nesmije da stane na nogu sve dok ne zaboravi sta da radim.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.02.2012. 13:10

Malo je neobično da se žali na bol u koljenu a da je postavljena dijagnoza upale zgloba kuka (unatoč urednom nalazu ultrazvuka i rentgena). Istini za volju, unatrag par mjeseci ima dosta ovih upala kuka - vjerojatno je u cirkulaciji neki virus koji to rado izaziva. Najvažnije je da se napravi sedimentacija, CRP i krvna slika te ako su nalazi uredni treba dijete zadržati u kući i pokušati ga animirati da što više miruje. Prpeoručio bih Ibuprofen sirup 3x na dan kroz 7 dana (ima protuupalno djelovanje) i potom bi pratio što se događa. Mislim da je rendgen rađen prerano jer kod nekih bolesti treba proći barem 2 tjedna bolesti da se nešto može vidjeti (aseptička nekrozga glave natkoljenične kosti) no vjerojatno bi se već na početku mogao vidjeti i izljev u zglobu kuka kada su radili ultrazvuk. Ako neka od krvnih pretraga ne bude uredna trebat će se ponovno javiti ortopedu ili pedijatru.

nedim

09.11.2012. 12:05

molim Vas da mi odgovorite postoji lijek za ovu bolest koji je liječi da se ne ponavlja jer svi govore da se ponavlja pri svakoj prehladi. djevojčici je 4 godine i ovo je prvi put da se nešto ovako dešava a držeje u bolnici već 5 dana i samo su stavili teg od 1,5 kilograma a nema nikakve terapije lijekovima. hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

11.11.2012. 19:20

Nažalost nije mi jasno o čemu se radi, kod upale zgloba uslijed upale nisam imao slučaj da su ortopedi stavljali uteg za rasterećenje kuka. Možda je nešto drugo posrijedi - oštećenje hrskavice zgloba kuka?

nedim

12.11.2012. 11:45

Nije ni meni jasno o čemu se radi,danas je osmi dan u bolnici bez ikakve terapije,trebala je izaći u petak,pa su promijenili da će izaći samo na vikend,pa poslije neka je preko vikenda pa u ponedeljak da izađe, a jutros da neće izaći do 21 kada završi magnetnu rezonancu. da Vam malo bolje opišem događaj; u subotu dijete zdravo leglo i zaspalo,u nedelju se probudi i bolije noga desna toliko da ne smije da pomjeri ni lijevu da je ne bi više bolilo. odemo u hitnu,potom nas upute na kum(klinika urgentne medicine),gdje slikaju kuk a potom pluća i onda upute na ortopediju da leži. tu joj zavežu teg od 1,5kg i obiđu jednom dnevno ujutro i to je sve. hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.11.2012. 11:40

Zamolite nadležnog doktora u bolnici za razgovor, zatražite da Vam objasni što i zašto rade, na što sumnjaju ili što žele isključiti. Ako ne uspijete, zamolite primarnog pedijatra da nazove u bolnicu i raspita se.