Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


koliko treba mokriti?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

suncana

07.01.2004. 18:59

Imam sina 2,5 god. Rijetko mokri. Danas je mokrio u 4 ujutro i zatim u 6 poslije podne - tada je izmokrio 1 dl. Koliko bi dijete njegove dobi trebalo mokriti? Mogu li nešto sama promatrati? U kojem slučaju se moram obratiti liječniku?

Unaprijed hvala.

Sunčana

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

09.01.2004. 19:43

Cijenjena gospođo, u ev. odgovoru na Vaše pitanje nedostaje nekoliko podataka. To su npr. opće stanje i razvoj djeteta, ev. edemi oko očiju i drugdje, količina i vrsta tekućine koju dijete popije, aktivnost djeteta, znojenje, pojačano disanje, tjelesna temperatura i dužina vremena u kojem mokri na način koji ste opisali. Obratite pažnju na ovo što sam spomenula i javite se ponovno nama ili Vašem liječniku. Srdačan pozdrav.

suncana

23.01.2004. 13:57

Evo nastavka.

Izgleda zdrav, normalno se ponaša i razvija.
Edema nema. Popije cca 2 dl mlijeka i 3 dl soka.
Umjereno je aktivan (uglavnom smo u stanu - malo gura autiće, malo gleda crtiće, malo se hrva s bratom - ne znoji se i ne diše pojačano), spava 11 sati na dan. Tjelesna temperatura je normalna.

Prije 5 mj (kad je prestao nositi pelene) sam primjetila da nakon noćnog spavanja ne traži mokriti, ali je nekoliko puta tokom dana.

Od zadnjeg javljanja pratila sam koliko pije i koliko mokri. Popije cca 2 dl mlijeka i 3 dl soka. Pomokri 2 dl (dva puta po 1 dl).