Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


krajnici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Larry

27.05.2009. 19:20

Poštovani doktore,sin moje prijateljice(10god) je prošle godine išao doktoru zbog grlobolje,ustanovljena mu je gnojna angina,dobio antibiotike,nakon popijene kure,stanje nepromjenjeno,i dalje otečeni krajnici(bez temperature)i otečeni limfni čvorići na vratu.Ponovni odlazak doktoru koji ga šalje infektologu koji ga odmah zadržava u bolnici zbog gnojnih promjena na krajnicime(doktor kaže da su gnojni čepići znak gnijne angine,a dijete je imalo gnojne crte) pa je doktor rekao da je to znak mononukleoze.Bio je u bolnici 12 dana na svim pretragama,i sve je bilo u redu pa su ga otpustili sa d.g. nespecifična infekciozna mononukleoza,"u brisu ždrijela izoliran Pseudomonas aeruginosa,P-Bunell 1:160,Davidsohn 1:10,Mason neg.
Neki dan je mama primjetila na sinovim tonzilama opet iste gnojne crte.Pitanje:kakva je to nespecifična mononukleoza?I da li je moguće da se vrati?Hvala u moje i u ime zabrinute mame.

Darko Richter, dr. med.

27.05.2009. 21:30

Ne bih vam znao odgovoriti. Vjerojatno je to (nespecifična infekcijska mononukleoza), ona za koju netko tvrdi da postoji, iako je nema.