Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


krv nakon stolice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MARIN S.

09.02.2017. 12:10

Poštovani,
Djevojčica od skoro 3 godine je 30.01. imala stolicu gdje se je u početku malo napinjala (nakon što prethodni dan nije imala stolicu) i iscurilo je par kapi svježe krvi, ali i komad sluzave svježe krvi veličine lješnjaka koji se nije rastopio u vodi.
Nakon obavljene nužde kćer se je još veselo igrala da bi se nakon 2-3 sata kada je popodne zaspala, probudila žaleći se na jake bolove pokazujući prema guzi. Pogledala sam čmar koji je izgledao uredno i za svaki slučaja namazala s Bepanten masti. Kako je sve više plakala i žalila se na jaku bol dala sam joj Ibuprofen sirup i uskoro se je bol smirila.
Slijedećih dana je imala redovnu stolicu i sve je bilo u redu, a onda nakon tjedan dana, 07.02. (opet nakon što nije imala prethodni dan stolicu) se pokakla, da bi se 2-3h poslije kada je trebala ići spavati, opet počela ritati nogama i žaliti na bolove. Plakala je jako kao kad djecu boli uho, dok joj opet nisam dala Ibuprofen, pa se smirila (to sve traje po sat vremena).
08.02. dakle slijedeći dan je imala stolicu, malo tvrđu na početku. Dok sam je tuširala dobro sam joj pogledala čmar koji je izgledao opet skroz u redu i opet namazala Bepantenom za svaki slučaj.
Dijete se probudilo po noći (opet 2-3 sata nakon nužde) zbog jakih bolova (pokazuje prema guzi) i sve se ponovilo (snažan plač, Ibuprofen i smirenje nakon 1h).

Antibiotike nije nikada uzimala, tjedan dana prije toga je imala gripu (slabo jela i kakala taj tjedan) i nakon toga sam joj prvi put počela davati Imunoglukan sirup. Zbog gripe je napravljena KKS i CRP (24.01) i tada su nalazi bili u redu.
Trebam li prvo ponoviti krvne pretrage? Mogu li direktno otići pedijatrijskom gastroenterologu (Šalata ili Rebro) ili moram tražiti uputnicu? Pretpostavljam da joj zasada jedino mogu pomoći davajući joj hranu/piće od koje bi joj bila meka stolica. Inače i suprug i ja smo skloni hemeroidima.
Lijep pozdrav i hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.02.2017. 22:35

Opisane smetnje ukazuju da postoji upala ili ragada (pukotina) u završnom dijelu debelog crijeva. Treba obaviti pregled pedijatrijskog gastroenterologa, obzirom na smetnje treba vidjeti koliko se dugo ceka pregled ili se javite u hitnu sluzbu KBC Rebro sa uputnicom.