Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


krvarenje iz nosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mia

04.05.2002. 21:58

Molim Vas za odgovor.Imam sina starog tri godine.Vec neko vrijeme mu curi krv iz nosa odprilike svako par dana.Obicno se to desava nakon popodnevnog spavanja.Sinoc se zalio da ga boli glava i nakon toga mu je opet krenula krv na nos.Takodje sam primjetila,ne znam ima li veze s ovim,fleke na jeziku.Imaju oblik slova "U" ,kao da su se one prirodne kvrzice razrijedile ,pa je na tome dijelu jezik gladak .Inace imam problema sa njegovom ishranom jer nece da jede nista osim salama i takvih proizvoda ,jedino sto hoce mlijeko i supice uz to ,ali o spomenu mesa i povrca ni govora ....Recite mi da li trebam odvesti dijete lijecniku i da li su navedene pojave simptom necega ozbiljnog? Mnogo hvala za odgovor, Mia

prof dr sc Ana Votava-Raić

05.05.2002. 18:38

Cijenjena gospođo Mia, vjerujem da je odgovor na pitanje "da li su navedene pojave simptom nečeg ozbiljnog ?": NISU. Međutim, odgovor na prvi dio pitanja je DA; mislim da dijete treba odvesti liječniku. Za početak bi bilo dobro da to bude pedijatar koji će utvrditi opće stanje djeteta i ordinirati neke temeljne laboratorijske pretrage (krvnu sliku, koagulogram...), a zatim otorinolaringolog koji će pregledom ustanoviti stanje tzv. locus Kiesselbachi koje je često mjesto krvarenja, posebno u djece, na povredu (prst) ili spontano. Što se tiče jela - taj je problem čest, osobito u tzv. negativističkim fazama (više puta odgovarala sam na slično pitanje i u ovom forumu). Obično ga rješava vrijeme u kombinaciji s trudom roditelja i šire okolice. Mnogo pozdrava.