Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kukovi bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mamely

23.05.2016. 15:45

Postovani Dr., imam bebu od 7 mjeseci od rodjenja do sada bez zdravstvenih problema. UZ kukova radjen sa 2 a kontrolni UZ sa 4 mjeseca pri cemu je otroped rekao da je sve u redu i da se vjezbice ne moraju dalje raditi a koje smo do tada uredno radili.Na pregledu sa 6 mjeseci kod pedijatra receno je da nije u redu da beba sa 6 mjeseci ne moze dohvatiti podlogu vanjskim dijelom butine i da se vjezbe moraju nastaviti. Ja radim vjezbe sa bebom al' zaista tesko jer beba negoduje i pruza otpor pa me interesuje da li raditi dalje ako bebi to ocigledno jako smeta ili je boli?Molim Vas za savjet i misljenje! Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.05.2016. 09:50

Nema opravdanja vršiti prisilu, ograničenje pokretljivosti kukova koje opisujete spada u fiziološke varijacije - najvažnije je da je koštani dio kuka uredno razvijen - što je potvrđeno ultrazvučnim pregledom.