Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


laringitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ana

12.11.2005. 18:33

poštovani,
dijete od 3 godine često ima laringitis.Iznenada noću počne promuklo disati i kašljati.kad progovori ponekad ne priča promuklo,samo promuklo kašlje.Dijagnoza je uglavnom laringitis ili traheitis.
Zanima me da li bi potisak fliksotidea 50 na babyhaler(imamo ga doma radi drugog djeteta) ili žlica Rinolana mogao olakšati taj prvi nalet noćnog kašlja?

Dr. Darko Richter

12.11.2005. 20:21

Na vaše pitanje odgovor je jasni i glasni NE. Pročitajte postove "biserke", 4 retka ispod vas, uglavnom sve isto vrijedi i za vas.

AlmyDzeny

02.09.2016. 21:05

Postovanje doktore. Vec sam jako ocajna i potrebni su mi vasi savjeti. Kao sto vec vidim da ste jako strucni i trudite se pomoci ljudima. Ovako imam sina od 4,5 god. i kcerkicu od 16 mjeseci. Sin je dobio laringitis pred drugi rodendan, zatim za mjesec dva je dobio bronhitis i ostali smo u bolnici. od tada je to sve tako malo malo pa laringitis nemocni ga gledati koliko se muci zavrsimo na hitnoj.. Naravno svaki puta tu je urbazon i inhalacija i sledeci dan ponovo nikakve pomoci niodkud. Samo para kamilicom kombinacija zraka toplo,hladno i kod doktora nista specijalno. dobije antibiotik kod pedijatra i stvori mu se opstrukcija u plucima i bolnica po sedmicu. Kod njeg to traje i dan danas malo malo pa eto ga... lijekovi i samo lijekovi zao mi djeteta, da je tude a ne moje.. Eh sad bebica mi dobije laringitis dok je lezala u bolnici zbog temperature (pocetak laringitisa) primala bisolvon inhalacije i naravno vec je bila pod antibiotikom. Juce mi je opet dobila laringitis ,bude dobro preko dana, boravi u vrticu dok sam ja na poslu...tete u vrticu kazu da nekaslje strasno . Ali kaslje kad dode kuci ,sinoc nije prestajala kasljati pa smo zavrsili na hitnoj po obicaju urbazon i inhalacija. Bojim se, kako da im pomognem a da im ne nastetim gore.. Bojim se urbazona u tolikoj mjeri i antibiotika.. prije mjesec dana nakon tolikog razmisljanja. Kupim djeci inhalator fizijolosku i bisoleks kapi ali sam pod tolikim pritiskom od toliko lijrkova i tih bolnica da se ne usudim bas ni dati sama bez strucne pomoci nista. Doktor pedijatar me napao kada sam rekla da imam inhalator. Citiram ( Sta ce vam to? Eto kako unesete djetetu bakteriju. Americki strucnjaci to striktno ukidaju te masine nisu dobre prenose se bakterije) Da se razumijemo nisam dijete inhalirala vise od dva tri puta. Inhalator nov kupljen u apoteci prije koristenja dijelovi moguci za prati oprani I poslije koristenja,toplom vodom. ali je opet doio bronhitis a upale grla konstantno i kazu da ce to izrasti. Pomozite mi sa savjetom molim vas znam da nema Bog zna nekog rijesenja ali barem oko terapija i da znam gdje ih mogu postedjeti lijekova a gdje se vec mora. Oprostite na opsirnijoj poruci ali nebi mogla manje da objasnim svu situaciju u kojoj smo. djevojcica ima 10 kg i 16 mjeseci stara a sin ima 4,5 god 26 kg. PUNO SE ZAHVALJUJEM OD SRCA

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.09.2016. 10:50

Savjetujem da koristite inhalator, bilo bi dobro da svako dijete ima svoj raspršivač i masku, nakon inhalacije masku i raspršivač operite u toploj vodi a možete ga namočiti u otopinu za dezinfekciju (ima ih nekolicina). U inhalator stavljajte Sinomarin ampule (2,3% otopina morske soli). Bilo bi dobro da s posavjetujete s pulmologom-alergologom oko mogućnosti uvođenja nekih lijekova koje mogu spriječiti ili barem ublažiti ove napade. U napadu dijete treba ležati na povišenom, nemojte koristiti toplu paru (koristi samo hladan i vlažan zrak), u inhalator možete staviti i 4-5 kapi za nos. Postoje i kortikosteroidni čepići koji se mogu po potrebi dati umjesto injekcija. Kortikostroida koji se daju ovako sporadično se ne treba bojati.

dadili

25.09.2016. 13:50

Lijep pozdrav, problemi sa laringitisom i kod nas . imam djevojčicu u dobi od 4 godine, sa dvije godine imala je 5 , sa 3 godine 3 laringitisa, a ove godine smo upravo počeli. Naravno to se sve otegne ,nekoliko noči sa buđenjima, pa otežano disanje, kašljanje i ja prosijedim kraj nje noćima razmišljajuči koliko još mogu čekati, a da mi se dijete ne će početi doslovno gušiti. najbliža hitna je udaljena 20 minuta, ako imamo sreču da nisu na terenu, ako su na terenu onda imam 50 minuta do bolnice. Isto tako se već dogodilo da dođem do bolnice, poslana od svog liječnika i da je kašalj potpuno prestao i da gotovo više nije promukla. Čitala sam po forumima gdje se spominju pulmikort respule za takve situacije, pa me zanima tko bi mi trebao tako nešto prepisati,jer naš liječnik to ne će naravno. puno hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

29.09.2016. 10:20

Pulmikort respule bi Vaš liječnik trebao prepisati temeljem preporuke pedijatrijskog pulmologa.