Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ljevkasta prsa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

brankaA

06.01.2013. 19:15

Poštovani, moj dječak 3,5 godina ima ljevkasta prsa, bili smo s njim kad je imao 2 godine kod specijalista koji je rekao da je udubljenje srednje veličine, nije zdravstveni problem (ne pritišće srce i dr.) nego estetski te je rekao da kad naraste može igrat odbojku, plivat, svirat trubu kako bi radio na jačanju prsnog koša. Ja bih vas molila da mi kažete da li je s djetetom u dobi od 3,5 godine isto moguće radit kakve vježbe (koje) te da li da ponovo pije vitaminske kapi d3? Unaprijed zahvalna

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.01.2013. 10:15

Davalnje D3 vitamina neće pomoći. U ovoj dobi se može plivati (postoje programi za djecu u dobi od 3 mjeseca) i što više stimuliranje igru na otvorenim prostorima, penjanje i trčanje. Tek kada dođe u odrasliju dob može se započeti s teretanom (za to ćete morati pričekati dosta dugo) gdje se dobro programiranim vježbama postižu odlični rezultati. Operativnu korekciju preporučam samo ako se stanje pogoršava i pojave znaci pritiska na srce.

damidejo

01.12.2015. 23:10

Postovanje,da kazemo da nam je drago i da smo zahvalni sto dajete savjete kao veliki strucnjak na ovaj nacin,
da vas pitamo a koje su to vjezbe koje se rade sa bebama od 3 mjeseca za ljevkasta prsa da li mozemo da ih radimo kuci i kako?Unaprijed zahvalni

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.12.2015. 21:40

Nažalost u ovako mladoj dobi nema vježbi (ili barem ja ne znam za njih) koje bi pomogle kod ljevkastih prsa. Ako je to jako izraženo treba konzultirati kardiologa i eventualno dječjeg kirurga. Zadnjih godina kirurške tehnike su kod ovog problema značajno napredovale.