Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


mala temperatura


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dalmatinka1

16.08.2010. 02:25

poštovanje
moj sin ima 3 godine negdje na pocetku 7 mjeseca mu je isla krv iz nosa ali isla je i u nekoliko navrata prije toga na spomen toga nasoj pedijatrici ona je preporucila izvaditi bris grla i nosa i pronadene su dvije bakterije stafilokokus aur. i hemof.inf.Ona je rekla da se to ne treba ljeciti jer nema nikakvih drugih smetnji.Nakon nekoliko dana poceli smo ici na more i naravno ja sam ga sto bi rekli u dalmaciji kacavala da se nos ispire par dana nakon toga poceo je kasljati uglavnom ujutro nakon spavanja i ponekad popodne nakon spavanja nesto kao produktivni kasalj.Posjetili smo pedijatricu rekla je da su pliuca uredu i da moze biti kakva viroza ili mozda i klima ako je palimo.Dva tjedna nakon sto je on prokasljao pocela sam i ja a i osjecala sam da mi se sekret sljeva iz nosa straga u grlo i da ujutro ustvari iskasljavam to.
isli smo i dalje na more .Negdje oko 26 ovog mjeseca on je imao nekakvu virozu od tri dana temperature do 38,5. Povratio par puta ali je i normalno jeo,bili kod pedijatrice vadila krrv leukociti su bili 5.2 a ostalo sve ok.To je proslo a kasalj je jos cijelo vrijeme tu sad se doduse nesto i nos aktivirao ali skoro nista da mu curi vani osim sto cujem da mu je zacepljen i on smrce,opet ga je bila ppogledala pluca i usi i sve ok.
Pet dana nakon toga on jos kaslje i ja ponovo odvedem i izvadimo crp koji je bio 0 medutim to isto popodne se poceo zaliti na uho sto nije nikada prije i to isto oko mu se zasuzilo i bilo puno onog bjelkasto zuckastog sekreta ,nazvali dezurnog doktora on nam je rekao da stavimo kapi u nos i u usi mislim otosol i zlicicu lupoceta.I odmah mu je proslo vise se nije zalio da ga boli.
ujutro smo ponovo isli u pedijatra i ona ga je pogledala kaze usi nista narocito crveno a grlo mozda blago ali crp jucer ujutro bio dobar pa ona kaze pun prehlade dodite za 3 dana nakon blagdana 5.8.

Mi dosli temperatura bila cijelo vrijeme navise do 38 ,ona ga opet pogledala i ponovo nista ne vidi,izvadili opet crp on opet 0.Usi ga nisu vise ni bolile samo to jedno popodne takoder i oci.
kaze dodite iza vikenda ako se ne smiri situacija.
I sad to je bilopetak 6.8 do danas on jos ima temperaturu najvise 37,2 do 37,4 kad spava nista totalno bez temperature,doduse znoji se narocito u snu.
U meduvremenu dva puta vadili kks i dks leukocite i crp
Crp 0 oba puta
Leukociti 14,9 prvi put i 14,5 tri dana nakon toga
zadnje vadenje u kks je bilo jos povecano
monociti 1.94
i monociti postotak 13,4
neutrofilni granulociti, 8,9
pedijarica mu je da ga ne salje na slikavanje pluca a to sam jos bila predlozila dala sumamed tri dana.On ga pije evo danas popodne ima trecu dozu i gotovo,temperatura nesto manja 37,1
E sad dali je to neka upala ipak ili samo viroza dali je ipak bilo opravdano ovo davanje antibiotika
Da jos napomenem on je inace cijelo ovo vrijeme zivahan kao i sto to jesu trogodisnjaci ,jede kao inace mozda jedino malo vise se razvlaci po kaucu ali i to moze biti od dosade jer smo skoro stalno doma malo prosetamo kao kroz jutro ali on bi trcao i skakao pa nisam bila sigurna dali je to dobro
Molim vas da mi odgovorite sto prije i ako ovo ipak porde sa ovim sumamedom kad moze ponovo na plazu a ako ne sto onda,jeli moguce da je ipak virusna upala pluca,za kasalj jos jednom da kazem manje kaslje sigurno za 70 % ali jos je prisutan i produktivan je ja mu dajem vec eto znaci 10 dana sirup od islanskog lisaja.

Ugodan dan
pozdrav

Darko Richter, dr. med.

16.08.2010. 13:00

Ja se ne snalazim u vašoj pisaniji.
Formulirajte problem i postavite pitanje u najviše 5 redaka.
Vi ste od djeteta, po svojem pisanju, napravili kroničnog pacijenta. Sve može imati veze sa svime, pa tako možete priču s problema svojeg djeteta danas, produžiti na sebe i svoje probleme iz djetinjstva, a možda i babine.
Onako ovlaš, ja djetetu ne bih davao nikakvu terapiju, pogotove ne islandski lišaj, vodice, nasilno i nenasilno ispiranje nosa, a antibiotik se može dati, ako se procijeni da treba. To ovisi o njegovoj pedijatrici.

Kopernikus

17.08.2010. 11:40

Pronašla sam se u ovoj temi... mojoj bebi je od 8 mjeseci izbio prvi zub, imao je temperaturu ne veću od 38,5 dan -dva prije nego što je zubić izbio! Pitam Vas znači li to da će izbijanje svakog zubića da proprati temperatura ili ne mora da znači! Plašim se zato što je imao ešerihiju kad je imao 6 mjeseci i posle 20 dana se ponovila... sad smo sterilni evo mjesec ipo a kod ove temperature nismo dobili uput za urinokulturu jer su nalazi urina kao bili uredu a kad mu je otkrivena ešerihija takodje nije imao veću temperaturu i nalazi su mu takodje bili solidni! Nadam se da ste shvatili šta me zabrinjava... znam da naš pedijatar zna šta je najbolje samo me interesuje Vaše mišljenje jer ste mi u prethodnoj temi pomogli!Hvala!Pozdrav!

Darko Richter, dr. med.

17.08.2010. 14:15

Temperatura sa zubima nema veze.