Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Moguc gerb?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lanabruno

18.01.2012. 11:25

Pozdrav! Imam curicu od 5 i po godina, prvi put je ostala u bolnici s godinu i par mjeseci jer nije imala kisika u krvi i ostala je bez glasa, nakon toga svaku jesen i proljece problemi! Laringitis bar 2 puta godisnje, zadnji put joj je oteklo lice i dobila je petehije oko oci! Inace se dobro nosimo s tim,ali jedna doktorica koja ju je primila 2 puta u roku od 10dana je posumljala na gerb? Alergologica misli da nije tako, alergije nisu potvrdene ige joj je povisen! Sta s gerbom?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

23.01.2012. 00:05

Iskreno, teško da se GERB može povezati sa sezonskom pojavnošću. Pogotovo ako dijete dobro napreduje i nema nekih bolova u prsištu ili trbuhu te ako se ne zakašljava noću. Negativni rezultati alergološkog testiranja nisu sasvim pouzdani, i obzirom na povišeni IgE treba razmišljati o prevenciji tijekom navedenih mjeseci. Priklonite se alergologu i posavjetujte s njim.