Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Moorov reflex ili ...


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zp

31.07.2017. 10:25

Poštovani , imam bebu ( curicu ) staru 7 tjedana , urednog razvoja ,normalan porodjaj,Apgar 10/10 ,dakle sve super,zdrava,iskljucivo dojena beba.. u prvih mjesec dana narasla 6 cm i dobila 1400 g . E sad, znam da je moorov reflex normalan do kojih 6 mj ( imam još dvoje starije djece) , ali sam od jučer počela brinuti jer se ona jako boji,dakle čim je krenem dizati iz krevetića ili je spustim u krevetić ili na bilo koju podlogu ( krevet, prematalicu,kolica) ona širi ruke i noge,pri tome je jako ukočena,pokušava se uhvatiti za nešto ( najčešće za mene ,pa me cvrsto drži) i pri tome krene u strašan plač , baš silovito plaće i skoro da se neda ni smiriti ,sve dok ne dobije sisu . Isto tako ,ne spava cijeli dan,doslovno, zaspi na dojcii i stavim je u krevetić ,te je već za 5 min budna i želi natrag na dojku,i tako u krug cijeli dan ( cca od 5 ujutro do 22 sata ) ne spava duže od 10 min ( s tim da uredno zaspi na dojci svaki put) i stalno bi sisala , ima li to veze s tim istim moorovim reflexom,jeli to normalno da je toliko izraženo i kako postupati s time? Dosta sam uplašena od sinoćnje epizode njenog straha i plaća , još me toliko ne muči što 23 od 24 sata dojim i ds ne spava tokom dana ,koliko taj njen strah i vrisak . Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.08.2017. 09:55

Prema opisu je Vaše dijete jako podražljivo, burno reagira na nenadane podražaje, teško se umiri i teže usniva. Važno je osigurati što manje podražaja iz okoline, ostati smiren, držati dijete uz sebe (kožom na kožu). Vremenom će to prestati, može potrajati još 2 mjeseca. Redovite preglede kod pedijatra treba obavljati kako Vam je savjetovano.