Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ne razumijem nalaz neuropedijatra! Molimo pomoc


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kisica

10.09.2009. 10:25

Bili smo kod neuropedijatra kod kojeg smo upuceni radi krvarenja u mozgu 1.st. i prijavremenog poroda (porod u 35-om tj., vaginalno, bez komplikacija). No ne razumjemo previse nalaz, pa molimo Vasu pomoc...

Budan, placljiv, razdrazljiv, kratko pati,globalna reakcija na zvuk,u lednom polozaju nestabilna,holokineza, sakice zatvorene, palac inkliniran. U trakciji slabija kontrola glavice, u vertikalnoj suspenziji automatski hod i primitivna potporna reakcija.

U ventralnoj reklinacija uz opistonicko izvijanje. Galant +, u potrbusnom oslon na korijen sakica i tek naznacene reakcije uspravljanja. Ventralna refleksija zdjelice. Tonus vise hiper, Moro 1.faza

Darko Richter, dr. med.

10.09.2009. 13:15

Ako dijete ima 6 tjedana, to je u širim granicama normale.
Ali, ako ima 6 mj. dijete je definitivno oštećeno.
No, postavlja se pitanje, zašto biste vi trebali razumjeti neuropedijatrijski nalaz? Vi trebate pitati doktora da li je vaše dijete bolesno ili zdravo. Ali vi to ne znate, jer negdje vam je ucijepljeno da vi zante medicinu kao i doktor, samo zato jer je neki političar proklamirao prava pacijenata, što nije isto što i kompetentnost u medicini. I, umjesto da se zgranete nad sobom, vi se mučite s razumijevanjem neuropediajtrijskog nalaza.