Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Nedostatak zraka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

apifin

11.10.2017. 22:10

Dijete 8 godina nekoliko puta se već hvata zrak nakon nekog većeg napora trčanja ( ali ne uvjek ) a zna nekad i kad legne na kauč uzdahnuti ono kao da treba veću količinu zraka . Kaže da je tad nekad škaklje u predjelu pluća i kao da treba više zraka . Inače nos joj je začepljen cijelu godinu osim ovo 3 ljetna mjeseca kad se kupa u moru .
Dali se to događa jer diše većinu vremena kroz usta ?. Htjela bih da me uputite što da napravim , neke preglede pluća ili nos ( alergije ) jer joj je nos stalno začepljen ali bez temperature i nekog većeg problema osim što se sad ovo pojavilo par puta . Hvala na odgovoru .

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.10.2017. 10:50

Opisane smetnje su karakteristične za neprohodnost nosa. Tada se javlja osjećaj nedostatk zraka i uzdisanje. Škakljanje u grlu uobičajeno uzrokuje iscjedak iz stražnjeg dijela nosne šupljine gdje je smještena treća mandula (krajnik). Preporučam pregled specijaliste ORL te će temeljem stanja prpeoručiti što dalje činiti (ako sumnja na alergiju učinit će se alergološka obrada, ako nema tih elemenata može preporučiti odstranjenje treće mandule).