Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


okretanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Olgica

22.04.2009. 11:30

Poštovani doktore,
možete li mi reći u kojoj dobi se dijete (žensko) najkasnije treba okrenuti s leđa na trbuh i obrnuto? Moja curica je navršila 7mjeseci i to još uvijek ne radi. Okolina koja nas okružuje bake i sl. kažu da je ona tu vještinu davno trebala usvojiti.

Darko Richter, dr. med.

22.04.2009. 20:25

Neka vam te bake kažu kada su se one počele prevrtati, i kada su prestale, i neka vam kažu kada set se vi počele prevrtati, i kada vaš muž. Neka sve pobroje, podijele i izvuku srednju vrijednost. Meni se to ne da istraživati. Imate knjiga o djeci i majkama, pa čitajte, ili im kupite.

Olgica

23.04.2009. 15:45

Hvala dragi doktore,
shvatila sam da se ne moram brinuti.
Pozdrav

Darko Richter, dr. med.

23.04.2009. 19:10

ja uvijek naglašavam da je briga destruktivna.
Ali, to ne znači da problem, ako ga ima, ne treba riješiti.
Briga je izraz impotencije koja odvlači od rješavanja problema.

Olgica

23.04.2009. 22:30

E pa sad ste me zbunili. Meni ona sasvim uredu izgleda za sedam mjeseci.Čvrsta je diže se iz ležećeg položaja uz držanje za moju ruku i sjedne, samostalno još ne ali u stolici za hranjenje bez problema. Plješće rukama ono taši taši tanana. Ali pošto se još ne okreće a kao trebala bi po nekima, zato sam vas pitala.
Moja mama je rodila nas osmoro, petero othranila, nema pojma u koliko sam se sati rodila a kamoli kada sam se počela okretati a svekrva je rodila dvoje a ponaša se kao da ih je rodila 22. No šalu na stranu starija se curica počela okretati sa 6mj.pa me je zanimala gornja granica okvirno.

Olgica

24.04.2009. 08:55

Dragi doktore htjela bih još jedan savjet ako je moguće. Djevojčica je početkom mjeseca imala trodnevnu groznicu na dežurstvu to vjerojatno nisu mogli odmah zaključiti pa su joj dali antibiotik i rekli da ima upalu grla. Buduci da je sutra dan imala visoku temperaturu koja se nije lako skidala odvela sam je kod njene dr. koja je rekla da prestanemo davati antibiotik i rekla da ima trodnevnu groznicu. Poslije povlačenja osipa sve je bilo uredu nekih pet dana onda opet počinje kašalj, curi nos i preko noći teško diše jer je nosić začepljen. Odvedem je kod pedijatrice i sve ok. Ali taj kašalj do danas ne prestaje, puna je sekreta, hropće ne znam odakle to koliko god da se trudim ne mogu odrediti. Davali smo joj prospan sirup tjedan dana jer nam je to rekla pedijatrica ali kašalj se nije smirio. Nema temperaturu i dobro jede, preko dana se normalno ponaša. Njena dr. je na godišnjem. Recite što mislite o tim sirupima protiv kašlja, da li da kupimo neki ili ne. I da li bi je neko ipak trebao još jednom poslušati . Inače imala je do sada dva puta bronhitis u dvanajstom i prvom mjesecu ove godine.

Darko Richter, dr. med.

24.04.2009. 08:55

Ne znam.