Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Pedijatrija / Općenito o bakteriji u nosu(uzrok, smetnje, posljedice, preventiva, liječenje)

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6021

Broj poruka: 24176

Jovančević Milivoj, dr. med.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9

Općenito o bakteriji u nosu(uzrok, smetnje, posljedice, preventiva, liječenje)

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

enibadi

21.09.2008. 22:50

Poštovanje, dr!

ja sam ovdje svake jeseni kad mi dijete ( kreć u vrtić. svaki put proradi bakerija u nosu, bilo streptokoka bilo hemofilus influ. trenutno ne znam koja je, samo znam da su simptomi klasični da uopće ne sumnjam da je bakterija. nos je pun, začepljen, hrkanje po noćiu.

volila bih malo teorije iz medicine:
1. ukoiko bakterija u nosu ne pravi nikakve (3 ghappy probleme osim začepljenog nosa( na to mislim :nema temperature, bronihitisa ITD. ) daje li se antibiotik uopće? čula sam da je bakterija kad je tu, ona je tu, i ne treba ju tretitrat nisčim ukoliko ne pravi probleme. .

2. ukoiko se ne tretira , može li naglo uzrokovati neke komplikacije i koje?

3. kada se dijete može cijepiti? mora li biti negativno na bris

možda su pitanja iritantna, ali čisto neka ovaj topik bude općenito o bakteriji u nosu.Svarno me sve ovo zanima, jer odlučila sam ne ići kod pedijatrice samo zbog balavog nosa. dakle, trenutno uzgajamo bakteriju

Thanx

Darko Richter, dr. med.

21.09.2008. 23:10

Dogovori na vaša pitanja su:
1. da
2. da
3. bris nosa i cijepljenje nemaju nikakve veze.

enibadi

22.09.2008. 23:05

dakle, ukoliko je dijeet i pozitivno na streptokoku može se cijepiti?

Darko Richter, dr. med.

23.09.2008. 09:15

Zašto ne? Pa dijete i čovjek imajju na i u sebi više bakterija nego vlastitih stanica. Što bi sad bio problem jedan jedini streptokok u nosu, a sva koža, svo ždrijelo i sva crijeva - ne?
A da uzmete bris rektuma, ili uretre? Pa da pitate da li čovjek moža biti sterilan? Jer, ako bi bio sterilan, čemu cijepljenje?
Joj, joj i joj.