Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Pedijatrija / osip na licu kod beba

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 5629

Broj poruka: 22527

Jovančević Milivoj, dr. med.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9

osip na licu kod beba

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marija potak

10.05.2011. 11:40

poštovani,

moja beba stara je mjesec i pol dana, u zadnjih nekoliko dana na obrazima su mu se pojavili sitni crveni prištići, koji su na dodir hrapavi, jučer i danas osip se proširio na uho i vrat. lice mu čistim kamilicom. beba je na umjetnoj hrani, prvih dva do tri tjedna hranila sam ga umjetnim mlijekom hipp, no zbog tvrde stolice prebacili smo se na nan jedinicu, zapravo zanima me postoji li mogućnost da je osip povezan s hranom ili je nešto drugo.

hvala

Darko Richter, dr. med.

10.05.2011. 16:55

Na pitanje, postoji li mogućnost, odgovor jest uvijek, da postoji. Bez obzira kolika je ta mogućnost. Tako da niste doznali ništa.
No, da ne bi bilo potpuno beskorisno, reći ću vam da razni osipi u pravilu nemaju veze s hranom, već s drugim stvarima, a ako i imaju neku vezu, onda imaju vezu s alergijom. Pa je moguće da je alergičan na tu hranu, ali, što vrijedi, kada će biti alergičan i na onu, i na druge stvari, u hrani, a osobito zraku. Tako da ta opsesija s hranom nema nikakve veze. Ako me možete pratiti.