Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Osip oko spolovila kod dječaka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sana2804

18.10.2017. 08:18

Poštovani doktore Jovančević,
moj sin ima1,5 godinu i dobio je nekakav osip,izgleda kao nekakvi osuseni puknut pristići oko piška i malo na testisima, i na jednom mjestu mu je onako crveno kao mala ranica, ne izgleda mi nešta dramatično ali voljela ako možete da mi preporučite nekakvu kremu,mazemo mu općenito guzu i ostalo sa penaten kremom, htjela bi napomenuti još da je prije tj dana bio u bolnici i primio je dvije infuzije, jer je imao jak proljev koji je trajao 4 dana i zadnji dan je prestao jest i pit, i od tada kako smo bili u bolnici je dobio taj osip, da li je moguće da je to sve zbog infuzije i lijekova koji su bili u infuziji? Nismo još posjetili doktora,jer svakako imamo termin 26.10.zbog cijepljenja pa ćemo mu svakako reci za taj osip,ali bi voljela ako mi možete reći za nekakavu kremu? Rado bi Vam poslala sliku na Mail da vidite naj bolje o čemu se radi. Unaprijed zahvaljujem.
Sa poštovanjem,
Sanela.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.10.2017. 10:50

Prema opisu moglo bi se raditi o gljivičnoj infekciji. Nabavite antimikotsku kremu (Canesten, Plimycol ili slično) i primjenjujte je nakon svakog previjanja. Češće mijenjajte pelenu i ostavljajte povrremeno pelenu otvorenom kako bi se koža zračila.