Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


pelenski osip


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Danijela

19.04.2006. 08:38

Postovani, moja tromjesecna djevojcica dobila je prvi put pelenski osip koji traje sad vec 5. dan. Podrucje guze i spolovila crveno je, ima malo crvenih pristica prema preponama a na samom spolovilu kozica je zadebljana i malo se nabora na dodir. Djevojcica ne pokazuje da je to smeta niti boli. Inace smo koristili Djecju mast, a Bepanthen kad se pojavio koji pristic sto je do sad odlicno funkcioniralo. Sad Bepanthen ne daje nikakve rezultate. Probali smo Niveinu kremu na bazi cinkovog oksida, isto nista. Pedijatrica nam je na odmoru pa sam odlucila pitati Vas za savjet. Hvala unaprijed na odgovoru.

Dr. Darko Richter

19.04.2006. 12:01

Možete mazati Plimycol kremu kod svakog previjanja, a za brže ozdravljenje ujutro i uvečer namažite Triderm kremu.

Danijela

19.04.2006. 16:36

Koliko dugo mogu ocekivati da ce to trajati?

Dr. Darko Richter

19.04.2006. 20:15

Ako budete mazali kako sam vam rekao, oko 2-3 dana.

Danijela

19.04.2006. 21:59

S obzirom da Triderm krema ide na recept pa mi je nisu dali u apoteci, potrazila sam zamjensku pedijatricu (nasa je na odmoru) koja nam je, nakon sto je pogledala djevojcicu, prepisala Rojazol 2 puta dnevno a izmedju rekla da mazemo s nekom cink-oksidnom kremom. Kupila sam Mustelinu. Nije mi dala recept za Triderm. Takodjer je rekla da ozdravljenje moze trajati i mjesec dana!?! To mi se cini srasno dugo! Molila bih Vas komentar.

Dr. Darko Richter

20.04.2006. 00:25

Rojazol je sličan Plimycolu. Ja ne bih gljivice mazao cinkovom masti, već rojazolom, Daktarinom ili Plymicolom, i tada to zaista mže potrajati i par tjedana. Ubrzava se ako se doda malo kortikosteroidne miješane kreme, npr. Triderm, prije je odličan bio Locacorten Vioform.

Danijela

20.04.2006. 13:33

Nakon tretmana Rojazolom po noci i ujutro i Mustelinom cinkovom masti (10%) ostatak dana djevojcici se koza jako osusila i pocela se prhutati...doduse, i one nabrekle crvene ojedine izgledaju vidno manje sto je pravo olaksanje za mene. Ona, na srecu, ne pokazuje znakove neugode. Prestat cu mazati cinkovom masti jer mi se cini da joj previse isusuje kozu.
Samo mi jos recite, da li savjetujete Rojazol kod svakog prematanja (kao sto ste preporucili za Plymicol)?

Dr. Darko Richter

20.04.2006. 23:02

Ista stvar, dok traju promjene na koži.

Dbk31

04.06.2012. 17:50

Poštovani doktore,

imam dječaka od 18 mj. i po prvi put je dobio pelenski osip.
Inace mu guzu mazem samo navečer nakon kupanja i to bademovom masti, a od kad traje osip svako prematanje mu na posušenu kožu mažem Sudocrem i to vec nekih 5-6 dana. Osip se ne povlaci. Da li mu smijem namazati Canesten kremu i da li smijem koristiti vlazne maramice za bebe?
Unaprijed hvala na odgovoru,
pozdrav happy

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

13.06.2012. 10:35

Možete koristiti Canesten, sušite kožu (neka bude neko vrijeme bez pelena) i nemojte koristiti vlažne maramice.

zey7

27.02.2017. 08:20

Pozdrav. Imam dijete od 2 i pol mjeseca te smo primjetili da mu je korijen (ne vrh) penisa malo crven. Pedijatrica je pogledala i rekla da ima gljivice. Ja sam pitala jel to ovaj crveni korijen penisa, a ona je rekla ne vec ove crvene tockice koje se jedva vide.ja sam se trudila vidjeti te tockice ali ja ih ne vidim.no rekla je da mazemo sudocremom sto i radimo vec par dana.ono sto me zanima je li crveni korijen penisa ima veze sa gljivicama i koliko puta dnevno i kolko dugo da mazemo penis sudocremom?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

02.03.2017. 09:55

Tesko je temeljem ovog opisa reci o cemu je rijec. Sudocrem mozete koristiti koliko god dugo zelite. Ako je opcenito koza suh, nerijetko je u navedenom podrucju prisutan ekcem zbog toga sto je u navedenom podrucju veca vlasznost koze. Istina, na ovakvoj kozi se lako naseli gljivicna infekcija, stoga ako promjena postane izrazitija moze se primijeniti i krema protiv gljivica. U svako slucaju se ne treba pretjerano zabrinjavati.