Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Pomoc!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zhorv

29.04.2016. 01:35

Pozdrav.Imam sina starog 3 god.i 3 mjeseca.od uvijek je bio jako vezan uz mene tj.vise uz mene nego uz supruga.Uvijek je bio dobar i poslusan,ma dijete za pozeljet.Ove godine u 2.mjesecu smo dobili drugo dijete.od tada pocinju nasi problemi.postao je neposlusan,inatljiv,nece jesti(iako je do nedavno sve jeo),baca igracke,stalno se svadja,tuce i to najvise mene.prema braci se ponasa lijepo-stalno ga grli,ljubi,svima govori o njemu.ne pokazuje nikakve znakove ljubomore.unazad kojih 2-3 tjedna je poceo stalno uzdisat(ko da mu fali zraka).dosta cesto govori da je tuzan i mene ispituje kako sam(svakih 15-20 min.).probali smo i s kaznama(ne gledanjem crtica,uzimanjem igracaka,ima svoj stolac za kaznu)ali nista ne pomaze.vristi,place po pola sata i nakon sat vremena opet napravi istu stvar zbog koje je bio u kazni.Nakon sto se koliko toliko smiri od placa dosta cesto se onako uz prisiljeni smijeh pokusava umiliti.
Da napomenem,braco je dosta "zahtjevno" dijete.dosta place jer ima grceve.
Trudimo se ukljuciti ga u sve ali je nezainteresiran.Meni dolazi mama pomoci s mladjim sinom (tata radi isljucivo popodnevne smjene) tako da dosta vremena i dalje provodim s njim.Bistro je dijete-zna brojati do 50,zna brojeve i vec neka slova.pjesmice pamti nakon 2-3 slusanja.igra se samo auticima,skoro ga nista drugo ne zanima.
Vise ne znamo na koji nacin pristupiti prema njemu jer kako se god ponasali on je imamo osjecaj sve gori.molim Vas za savijet i pomoc.
Unaprijed zahvaljujem.lp

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

02.05.2016. 18:00

Vaše pitanje prelazi okvire mogućnosti savjetovanja na ovom forumu. Prpeoručujem da se prema njemu ponašate kako bi se ponašali da imate petero djece u kući. Svako "podilaženje" (s najboljom namjerom da se ne osjeti zapostavljenim) samo podstiče nepoželjne obrasce ponašanja. Nastojte ignorirati njegove neprihvatljive oblike komunikacije i nagrađujte njegove postupke koji su u skladu s onim što želite. Na svaki oblik maltretiranja Vas, jasno mu stavite do znanja da se tako ne može ponašati i reducirajte bilo koji oblik komunikacije s njim na neko vrijeme. U svemu treba djelovati smireno i odlučno, Vaš nemir će dodatno pojačati grčeve u mlađeg djeteta a stariji će postati još zahtjevniji.