Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Pedijatrija / poviseni leukociti u urinu

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 5805

Broj poruka: 23242

Jovančević Milivoj, dr. med.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9

poviseni leukociti u urinu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

svrco66

31.01.2008. 14:50

Molim Vas da mi probate odgovoriti jer više ne znam koga bih pitala. Naime moja kci ima 15 godina, pozalila se da joj lagano trne lijeva ruka. Otisli smo lijecniku, on nam je dao neka napravimo krvnu sliku kompletnu i javimo se neurologu. Krvna slika kaze:
Analiza urina:
askorb. K. +
Lkc esteraza +++
Mikroskopski pregled sedimenta:
lukociti 10-20
plocasti epitel: mnogo
kristali Ca oksalata: mnogo
Molim vas mozete li mi reci sto znaci to kada su leukociti u urinu poviseni?
Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

31.01.2008. 17:10

Da napravimo krvnu sliku i javimo se neurologu?
Ispisali ste nalaz urina, u kojem je prisutna leukociturija. Leukociturija u urinu slično je kao i leukocitoza u krvi: znači bakterijsku upalu. No, za razliku od krvi, ko dtumačenja leukociturije treba biti malo pažljiviji, jer se tamo leukociti mogu naći i iz područja oko uretre npr. vulve ili vagine, a tada oni ne značu upalu mokraćnog sustava.
Krvnu sliku mi niste dali.
A, usput, koja bi se to boleština s parestezijama, vidjela u krvnoj slici? Ili urinu? Ne vidim neku logičnu povezanost. Kćerka nešto kaže, i to je to: odmah doktoru.
Da vam kažem zašto ovo pričam: očito nije ništa akutno i neće pobjeći, ako neštoi jest, a ako nije, ludovat ćete od pretrage do pretrage, jer je stvarno nekoga teško uvjeriti da je zdrav, ako njemu stalno trne nešto u ruci. Moj je savjet pričekati s tom rukom, a urin kontrolirati tako da se dobro opere izlaz uretre ili uzme prvi jutarnji urin, srednji mlaz.

Jacaxxx

03.08.2016. 14:05

Dobar dan postovani..
Imam 6-7 leukocita u urinu, svi ostali nalazi su uredu. Imam 19 godina.. sta to treba da znaci? U cemu je problem? Imaju li kakvih povezanosti s mogucom trudnocom (iako ne vjerujem da sam trudna)?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

15.08.2016. 17:30

6-7 leukocita u urinu je uredan nalaz, naročito ako nemaš nikakvih smetnji.