Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6615 | Broj poruka: 26360

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Prehlada kod bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Antegigante

06.12.2017. 19:20

Pozz! Imam bebu koja ce za 9 dana 5mjeseci!! Prehladena je vec skoro mjesec dana, kaslje suho i bala joj je bila onako gusta zelenkasta! Na redovnoj kontroli smo bili prije tjedan dana i sve je u redu kaze dr, samo da je malo prehladen.. njemu je od jucer bala se razrijedila i zna mu cak sama curiti na nos, sad je blijedo zute boje i poceo je produktivno kasljati. To ga muci i po noci ne moze spavati! Ja mu redovno nos cistim sa fizioloskom otopinom i izvlacim iz nosa balu sa spravicom koja ide na usisavac! I sad ne znam vise jeli mu bolje ili mu je gore.. na srecu nije nikako imao povisenu trmperaturu! Zanima me dali mogu pretjerati s ukapavanjem fizioloske i izvlacenjem bale s usisavacem? Znala sam mu koji put malo kapati i sljezov korijen.. molim vas savjet da li treba jos nesto da ucinim ili da ga mozda opet odvedem kod pedijatra da ga poslusa?! Da li je bolje da idemo vani na svjez zrak posto nema temperaturu ili da ipak ostanemo u kucu dok se sve to ne smiri? Hvala na odgovoru happy

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.12.2017. 09:00

Nos možete bez opasnosti redovito čistiti, najbolje s 2,3% otopinom morske vode (hipertonična otopina). Izlazite redovito van. Temperatura u kući ne bi trebala prelaziti 21 stupanj Celzijusa. Dokle god je opće stanje djeteta dobro nije potrebno odvesti ga na pregled.