Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


prehrana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanja

07.12.2003. 11:15

Imam sina od 11 mj. Do prije mjesec dana bila sam prezadovoljna njegovom prehranom koja je ukljucivala sve:i voce, i povrce,meso,mlijeko i zitarice. Zadnjih mjesec dana doslovno odbija sve osim mlijeka. Uspijem mu "na prevaru" ubaciti nesto voca,zitarice stavim u mlijeko,ali povrce i meso ne uspijevam. Primjecujem da jako slini,pa pretpostavljam da mu izlaze ocnjaci,oni su sad na redu.Po preporuci pedijatrice pocela sam mu davati zeljezo,buduci da ne jede meso. Sto mogu napraviti,treba li opce dijete siliti da jede ono sto ne zeli?

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

07.12.2003. 20:03

Cijenjena gospođo Sanja, vjerojatno se radi o prolaznoj fazi; još se uvijek isplati pričekati, iako znam da je to lako preporučiti, ali teško se savjeta pridržavati. Prisiljavanje i/ili "plesanje" oko djeteta obično ostaju bez željenog rezultata. Ipak, pratite njegovu težinu, aktivnost i raspoloženje. Ako Vas ovi elementi ne zadovoljavaju odvedite dijete ponovno pedijatru, imajući na umu da se ne mogu sve nevolje pripisati zubima. Srdačno Vas pozdravljam.