Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


PRIORIX ili MOPARU


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

LILLYLYNETTE

05.05.2015. 07:00

Stovani, molila bih pomoc, naime dijete mi ima 2g i 7 mj. i trebala bih ga cijepiti cjepivom protiv ospica, zausnjaka i rubeole! Jako sam preplasena sa svim dostupnim informacijama, ali svjesna da to moram uciniti, stoga sam istrazivajuci doznala o 2 vrste cjepiva-PRIORIXOM I MOPARUOM, procitala sam da se vise ne koristi MOPARU za prvo cjepivo, međutim kad sam nazvala njegovu pedijatricu, ona kaze da samo s tim cjepi jer citiram"to je ono sto drzava salje" i sto mi je raditi?? ONA NE PRIHVACA DRUGO CJEPIVO,i sta mi je ciniti? NEGDJE DRUGO CJEPITI, PRIVATNO? Ili pristati na MOPARU'' Puno hvala!!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.05.2015. 08:00

Ah, tako to biva kada se bavite nečim što je specijalizirana struka i kada postoji "šum" u komunikaciji s liječnikom... Stvari stoje ovako: 1. cjepivo MoPaRu imunološkog zavoda kojeg se Vi bojite se ne koristi kod nas. 2. Hrvatski zavod za javno zdravstvo distribuira cjepivo M-M-R VAX Pro tvrtke Merck Sharp Dome i nema objektivnih razloga zašto ga izbjegavati 3. cjepivo Priorix od tvrtke GlaxoSimthKline je Hrvatski zavod za javno zdravstvo distribuirao do unatrag 2 godine nema bitnih prednosti niti mana u usporedbi s M-M-R Vax-om.

Dakle bez straha i bez odlaganja cijepite dijete, ospica ima sve više!

LILLYLYNETTE

06.05.2015. 19:30

Hvala lijepa na odgovoru!