Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Problem sa bradavicama kod djecaka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Worried123

13.01.2011. 22:35

Lijep pozdrav doktore!
Imam 15 i pol godina i prije vise od godinu dana mi je nabubrila desna dojka. Za otprilike 2 mjeseca je to bubrilo proslo i vratilo se na normalu.
Nesto kasnije nabubrila mi je lijeva dojka i vec dobrih 6 mjeseci(i vise jer nisam siguran, ali najmanje 6) se nista ne mijenja. Kada mi je nabubrila lijeva dojka pokusao sam ju jako, jako stisnuti te je iz nje izasla kapljica zuckasto bijele tekucine. Bio sam jako zabrinut u vezi toga te sam svaki dan to kontrolirao po nekoliko puta. Iscjedak NIJE svakog puta bio isti. Nekad je bio proziran, a nekad bjelkast ili zuckast. Neka je izaslo malo vise, a nekad malo manje. Takoder ponekad je znao biti ljepljiv, a ponekad ne.
Nakon nekog vremena sam prestao uopce kontrolirati i cinilo mi se da je sve OK. Ipak u zadnje vrijeme ponovo kontroliram povremeno. I danas sam nakon duzeg stiskanja, izuzetno jakog stiskanja vidio da mi je izasla minimalna kolicina prozirnog iscjetka. Nemogu reci da li je ljepljiv ili ne jer ga ima premalo. Ne moze se reci da nesto iscuri nego se bradavica samo malo navlazi koliko je kolicina mala. Napominjem da se to desava tek nakon duzeg i snaznog stiskanja i gnjecenja. Od prve nista ne izade nego tek kasnije, i to ne cak svakim pokusajem. Komplicirano, ha :s . U par navrata( prije kad sam bio posjednut ovim problemom) mi se pojavio i iscjedak iz desne bradavice koja vise nije nabubrena.

Doktore, znam da sam vas zagnjavio, ali molim vas da mi kazete trebam li se brinuti ili ne. Na internetu ima raznih informacija i vec sam se pogubio sto je normalno a sto ne. Posto to traje vec dulje vrijeme pretpostavljam da nije nista tako opasno. Morate shvatiti da mi je neugodno pricat o tome sa majkom a jos vise s ocem tako da im nista nisam rekao. Bilo bi mi jako neugodno i pred doktorom to prezentirat uzivo.

Hvala puno unaprijed i nemojte me uplasiti happy

Darko Richter, dr. med.

13.01.2011. 23:55

Što tebe muči: povećanje dojnki (ginekomastija), a što je normalnotijekom puberteta, ili isjcedak, a koji se javlja zbog tvojeg nenormalnog cijeđenja tih dojki? Prestani ih pipati, pa će se smiriti.

Worried123

14.01.2011. 12:45

Hvala na odgovoru.
Mene muci iskljucivo iscjedak. Moram napomenuti da mi je ta dojka prije bila puno jace nabubrena i puno tvrda nego sada.
Dakle, samo trebam prestati stiskati i prestati se brinuti?

Darko Richter, dr. med.

14.01.2011. 20:55

Za vodjenje brige ja nisam nadležan, ali trebaš prestati to stiskati.

Worried123

15.01.2011. 04:30

Bio sam jedino zabrinut zbog toga sto sam na internetu vidio razne clanke o raku dojke kod muckaraca kada sam trazio "nipple discharge".
Ipak zajvaljujuci vama i puno citanja sa interneta vidio sam da je iscjedak moguc tijekom puberteta te da bi bilo alarmanto tek da je iscjedak krvav ili cudne boje. Kada sam bolje razmislio to kod mene traje oko 9 mjeseci te stanje ide prema sve boljem(bubrilo je nestalo gotovo u potpunosti, a iscjetka kojeg je sada izuzetno tesko istisnut ima sve manje, gotovo nista). Poslusat cu vas savjet i prestat ludacki stiskat jer ne vec pocinje bolit od tog.

Darko Richter, dr. med.

15.01.2011. 16:10

Dobro ste se informirali, i toga se držite.

renatovil

16.07.2012. 16:20

Bok!! znaci imam 14 godina i bradavice su mi jako nabubrile pogotov lijeva i jako mi je neugodno pogotov sad ljeti.zanima jel to sta opasno jer sam lunjao po netu dosta i svi kazu da nije ali mene zanima oceli to splasnit i kad se splasnit i jel ima kakvih vjezbi da se to smanji ili neki lijek ili nesto slicno :!! Unaprijed hvala big-smile

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

17.07.2012. 21:45

Smetnje će nestati kada se smiri navala hormona koji izazivaju pubertet, spolno sazrijevanje i ubrzani rast. U slučaju bolova ili crvenila možeš stavljati obloge od vode sobne temperature. Obično se smetnje povuku u periodu od 1 godine.