Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Problem sa hranjenjem bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Acoha

20.01.2017. 15:25

Poštovani,
Beba stara 3 tjedna, od rođenja jede AD, prespava velik dio obroka. Primjer: pojede obrok od 90 ml u 9 sati, onda zaspi tek za 2-3 sata i tada odspava 4 sata u komadu i sljedeći obrok joj bude onda tek za 6 sati nakon prijašnjeg obroka! Rečeno nam je da nesmije imati toliki razmak i da ju budimo radi hranjenja svaka 3 sata, nekada se sama probudi, pojede i zaspi i opet se probudi kada je vrijeme za sljedeći obrok, no nekada ne zapi odmah i onda nam se taj raspored poremeti i opet razmak bude preveliki! Beba bude gladna kada ju ja probudim, ali ona sama se ne probudi da bi jela! Ja je preko dana hranim svaka 3 sata, pojede nekada u snu, preko noći je pustim da se sama probudi i traži jesti, zasada dobiva otprilike 50g dnevno!Ono što me zanima je dali je stvarno problem to da ima nekada toliki razmak između obroka i treba li je buditi ili pustiti da se sama probudi?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

26.01.2017. 12:10

Nema opravdanja buditi dijete i nije problem ako ima duže periode spavanja. Napreduje izvrsno. Nije zabilježeno da je dijete umrlo od gladi zato što se nije probudilo na vrijeme happy)

Emina1234

14.02.2017. 19:50

Pozdrav, beba od 8 mjeseci ,doji, jede krutu hranu od 6 mjeseca, od 7 mjeseca do sada ima tri obroka na dan, sve jede za njenu dob, medzutim prije 5 dana je dobila virus,temperaturu 38.5 jednu noć i jedan dan,skidala sam joj temp paracetamolom,malo kasljucala i Nosić curio.taj dan i noć je samo dojila, vise nema temperature,malo nosic zapusen,medzutim sada odbija da jede bilo sta od kasica i hrane, osim mrvicu kruha par komadića,mrvicu smokija i to je to. Cim vidi kasiku zatvori usta, pokušala sam i davati rukom skuhano povrće ili voce nista ne uspijeva osim to dvoje kruha i smokija i dojenja. Ne razumijem sta se desilo,ako imate neki savjet ili sta bi moglo da bude bila BiH vam zahvalna.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.02.2017. 12:15

Napravite pauzu sa krućom hranom, pa pokušajte ponovno. događa se, katkada iz nerazumljivih razloga. Nemate razloga za strah, samo smireno i polako...