Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


problemi sa stolicom,dijeteta sa posebnim potrebama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

danca

14.01.2018. 18:50

Postovani......imam nepokretnu djevojcicu od 18g.ima probleme sa zatvorom stolice koji traje vise dane a samo joj mogu izazvati stolicu sa dulkolax cepicima koje joj stavljam sedmicno jedanput,moje je pitanje dali se smiju koristiti dulkolax cepici duze vrijeme i sta bi mi vi preporucili,,,,hvala..pozz

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.01.2018. 10:25

Prije svega treba regulirati stolicu kako ne bi dolazilo do zastoja. Rekao bih da je to prioritetno. Dulcolax treba primjenjivati samo povremeno. Može se umjesto njega pokušati s glicerinskim čepićima, Eva-Q čepićima ili Prolax mikroklizmama.

Prehrana - davati hranu s puno neprobavljivih ostataka - integralni kruh, tjestenina, muesle, mekinje, povrće, Regulino ; potom 2 dl mineralne vode s magnezijem (ili šumeći magnezij), povećati unos maslinovog ulja, smanjiti postotak masnoće u mlijeku i mliječnim proizvodima, davati slatko voće, može i sirupe (kiwilax, isilax, smokvan ili sl). Uvesti Laxol i povećavati dozu dok stolica ne postane rijetka kašasta. Ako 4. dan nema stolice primijeniti čepić.