Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6605 | Broj poruka: 26327

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Proljev.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

visnja1

23.06.2011. 18:25

Dobar dan. Naš mali sinčić od 16- mj. prošli utorak je dobio virozu sa povračanjem, i malom temperaturom od 37,6. . Drugi dan mu je to prešlo u proljev , bez temperature koji je trajalo 5 dana, nakon toga je bilo da su mu prve dvije stolice mormalne , a ostale dvije sluzave. ali problem je što od tada ima učestale.... normalne stolice,. Jučer je čak , šest puta imao stolicu, ali normalno,mekano. danas skoro tri puta i to mi se čini da je dosta mekše nego prije??? neznam što činiti, i zašto mu se ne može normalizirati stolica .
Od početka pijemo pro life, i bili smo na dijetalnoj prehrani. Sad jede opet sve, i ima jako veliki apetit. hvala!

Darko Richter, dr. med.

23.06.2011. 21:55

Što više jede, imat će više stolica. U čemu je problem? On reagira točno onako, kako ga vi tretirate - obiljem hrane, do obilja stolica. Odakel vam ideja da ProLife rješava sve? Pa da ne morate uopće brinuti, samo mu kapnuti malo probiotika, i gotovo! Očito ste krivo shvatili 21. stoljeće.
Ako ne možete razumjeti da nogometaš koji slomi nogu, ne može drugi dan pucati penal, a to je isto kao i kada oštećeno crijevo odmah dobiva puni teret hrane, onda gdje smo?

visnja1

24.06.2011. 16:25

Hvala, na odgovoru. Da razumijem, što ste htjeli reći. Moja pedijatrica inzistira na prolife, zato ga i uzimamo. . Ne razumijem jedno ,on ima normalnih pet obroka dnevno, da li da se vratimo na lakšu, tj dijetalnu prehranu..

Darko Richter, dr. med.

24.06.2011. 21:00

Možete mu davati suho zlato, ali, ako ga je previše, proljev se nastavlja.
Dakle, manja količina, i manej masno, mlječno i slatko.

visnja1

28.06.2011. 11:25

Dobar dan, doktore, evo zabrinuta mama opet se javlja. Držali smo se uputa za našeg sinčića, čak smo uveli skroz dijetalnu prehranu, i to u manjim količinama, ali on i dalje ima mekane kašaste stolice3-4 puta , kako koi dan. Čak smo i išli pedijatrici, pa nam je rekla da mu polako počnemo davati i dr, hranu. Neznam više što činiti i kako mu pomoći, on se osijeća dobro , i ima veliki apetit. molim vas za savijet, .. hvala puno.

Darko Richter, dr. med.

28.06.2011. 17:30

Ako nije proradio postupak po prvom i drugom savjetu, onda sam ja, barem, sada i ovako, bez teksta.
Mogu si svašta misliti: od toga da niste napravili što treba, do toga da ima neki ozbiljni problem, koji ne trza na moje preporuke.
Ako je tako, odite dječjem gastroenterologu. Još uvijek je besplatno.