Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Proljev kod bebe koji traje 20 dana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Charlie15

31.07.2017. 12:00

Poštovani, molim za pomoć.
Imam sina starog 6mjeseci, na Aptamilu je od drugog mjeseca starosti, prije mjesec dana smo krenuli s voćem i rižinim pahuljicama a ovih dana i prosom. Već 20 dana ima proljevastu stolicu barem 3 puta kroz dan a sveukupno ima oko 5-6 stolica. Skoro nakon svakog hranjenja ima stolicu. Radili smo laboratorijske pretrage (paraziti, bakterije i ROTA) i nalazi su došli uredni. Pedijatrica u Klaićevoj je savjetovala da dok dijete napreduje u težini i dok je klinički u redu da ne treba ići dalje u analizu. Mene zanima do kada možemo takvo stanje tolerirati? I što sa prehranom - ako mi možete kakve savjete dati.
unaprijed zahvalna,

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.08.2017. 09:55

Ako dijete dobro napreduje ne treba raditi druge pretrage. Tek možda obaviti pregled stolice na skriveno krvarenje (može biti indikator alergije). Nemojte davati slatke namirnice (sokovi, slatko voće i sl.). Možete uvesti probiotske gljivice (Saccharomices Boulardii) i Enterosgel 3x2,5 ml zamiješan u mlijeku.

Charlie15

04.08.2017. 12:10

Hvala puno na odgovoru. Smanjio se broj stolica (na 3-4)ali nakon bočice mlijeka najčešće ima stolicu.
Budemo probali sa vašim savjetom i napraviti ćemo pretragu.
Srdačan pozdrav,