Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


proljevi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vesna pu

09.02.2008. 21:38

Poštovani doktore,
djevojćica ima 4 godine(za 2 tjedna), alergičar - bjelančevine kravljeg mlijeka i jaja - dokazano.
*Prije 11 dana (utorak 29.01) u snu oko 4 ujutro ju je probudilo povračanje, ostaci hrane i nešto sluzi, dosta kiselo. To jutro je povratila i mlijeko (rižino) i kesks i u toku dana imala 5 vodenih stolica. Stavljena na dijetu. Proljev je imala samo taj dan, sljedeći dan nije imala stolicu. Sve se noramaliziralo i do kraja tjedna normalna stolica.
*U noći sa subote na nedjelju (02./03. 02.) opet isto, u nedjelju 6 kašastih stolica i sedma vodena. U ponedjeljak se normaliziralo u utorak nije imala stolicu, do kraja tjedna normalna stolica.
U utorak je bila kod pedijatrice na detaljnom pregledu - jako je prehlađena, nije za nikakve lijekove, puna je katara, kašlje noću što joj ja ublažavam stavljajući joj oblog od svinjske masti na prsa preko noći. Stolica data na analizu na bakterije i viruse u četvrtak ujutro - nalaz će biti gotov u ponedjeljak.
*Prošlu noć (08./09. 02.) oko 4 ujutro probudila se ovaj put bez povraćanja, samo joj se kakilo i bila je kašasta stolica. Svaki put (i prilikom prethodna 2 proljeva) žali se na bolove u predjelu želuca. Danas prije podne je imala vodeni proljev, količinski nije obilan, mnogo obilniji je bio kašasti u 4 ujutro, međutim po prvi put iznimno neugodnog mirisa, smirdio je po pokvarenom. Nakon što je to izbacila iz sebe sve se smirilo i od tada, kao i prethodna dva puta, mrvice stolice kada piški, dva - tri puta, i onda sve prođe.
I tako se to desilo tri puta, proljev traje 24 sata, stolica se normalizira i opet se nakon 5-6 dana vrati.
Jede stalno istu hranu. Svo vrijeme je jako prehlađena, a prije tri dana je i njezin tata donio neki svoj virus s posla kući. Razlika ovog trećeg u odnosu na prva dva proljeva je taj što je bio iznimno neugodnog mirisa. Svaki put ima potrebu i povratiti katar, što joj ovaj zadnji put nije uspjelo.
Meni je na porodu ''otišla'' štitnjača, jedno vrijeme sam pila Eutirox ali sam se ''skinula'' s njega prije tri godine. Njoj smo kontrolirali hormone od rođenja više puta i bili su uredni. Ponaša se normalno, maloprije sam joj slušala otkucaje srca - nisu ubrzani, ona nije nervozna.
Pedijatrica je preporučila uvođenje ''Prolife'' probiotika ukoliko se proljev opet vrati tako da sam danas kupila 7 bočica koje ću joj početi davati od sutra natašte. Sa nalizama stolice idem u ponedjeljak kod njezine pedijatrice pa vas molim da mi savjetujete eventualno još neku pretragu odnosno smijer pretraga.
Unaprijed hvala!
Srdačan pozdrav,
Vesna

Darko Richter, dr. med.

10.02.2008. 04:55

Ne mogu se snaći u ovom dnevniku. Glavna pretraga sastoji se u pedijatrijskom pregledu, na kojem možete pričati od vlastitog djetinjstva do problema svoje kćerke sve što vam se učini zanimljivim, i gdje vas doktor može usmjeriti na bitne stvari. Pregled prije nalaza.