Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


singular mini


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

23.01.2007. 18:00

Poštovani,
moj trogodišnji sin, s dijagnozom "pretežno alergijska astma" cijelo prošlo ljeto je bio pod terapijom Flixotide (jedan potisak dnevno) i Ventolin po potrebi. ovo "po potrebi" se u listopadu i studenom kod njega pretvorilo u vrlo često, jer je svaki tjedan dolazilo do iznimno otežanog disanja i jakog, isrpljujućeg kašnja koji je znao trajati satima.
Zbog toga mu je pedijatrica dala Singular mini, te je od kraja studenog samo to uzimao. Nije bilo potrebe ni za kakvim dodatnim liječničkim intervencijama jer odtada nije bilo ni ozbiljnog kašlja ni dišnih smetnji. U međuvremenu smo bili i kod Vas na pregledu, i Vi ste se složili s terapijom Singularom. Međutim, dijete se prije par dana prehladilo i ponovio se stari scenarij: teško je disao, neprekidno kašljao, i danju i noću. Opet sam mu dala Ventolin (uvijek preko babyhalera), prva dva dana tri puta dnevno, jedan dan dva puta dnevno i evo danas je uzeo samo ujutro (tako nam je prije savjetovala pedijatrica da činimo). Sad mu je bolje, normalno diše, tu i tamo se zakašlje, ali zanemarivo.
Interesira me jesam li previše očekivala kad sam mislila da će Singular spriječiti pojavu simptoma astme, ili je ovo što se dogodilo normalno s obzirom da se prethodno prehladio? Moje drugo pitanje je: trebam li uvijek posezati za Ventolinom u slučaju kad se jaki kašalj i teško disanje pojave ili je bolje ne davati ništa osim Singulara i odmah doći k Vama ?
Hvala.

Darko Richter, dr. med.

23.01.2007. 22:15

Singulair smanjuje broj prehlada koje prelaze na bronhe i daju otežano disanje, ali, samo smanjuje, ne dokida 100%. Zato je ove sezone sigurno bilo i takvih prehlada koje nisu završile opstruktivnim bronhitisom, za razliku od ove zadnje, ali, i ta je dobro odreagirala na Ventolin. Ventolin imate zato da ga date kada dođe potreba, a ne da ga gledate. Uostalom, dali ste ga, i bilo je dobro. Dalje Singulair Mini, ne pušiti kod kuće, niti dijete voditi pušačima, ne dobivati prehladu, i imati Ventolin. Zvuči idealno.

23.01.2007. 22:35

Poštovani, nitko u obitelji nije, niti je bio pušač, čak ih nemamo ni među prijateljima (a ona jedna prijateljica-ovisnica kad nam dođe onda puši na našem balkonu), ne hodamo po birtijama, nego uglavnom po Velebitu, od prehlade bježimo ko vrag od tamjana, al eto tu i tamo nas ćopi. Da nema toga, bilo bi idealno (i dosadno?)
Hvala Vam na odgovoru. Srdačan pozdrav.