Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6617 | Broj poruka: 26364

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Sluz u stolici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

29.05.2009. 00:00

Evo otvaram novu temu, iako ne znam odgovoriti na pitanje je li mi dijete bolesno ili ne. Meni djeluje dobro i ne bih ni počela ovaj dijalog s vama da mi se ne čini da sluz u stolici kroz nekoliko dana ipak nije nešto redovito i da mora imati neki uzrok. Nadam se da ćete mi vi pomoći snaći se jer mene zbunjuje imati čudnu pojavu (sluz u stolici) a da je ona izolirana. Svugdje gdje sam tražila nailazim na povezanost krvi i sluzi. Ja krv ne vidim. Ili sluzi i grčeva. Ni njih nisam uočila. A opet nisam nigdjew ni naišla da sluz u stolici može biti bez veze. što ja znam, ja je nemam. I prvo dvoje djece je nije imalo. Ili nikad nisam primjetila.

Ja ću vam navesti kako se sve odvijalo i spomenuti sve što mi padne na pamet da bi moglo iamti veze s time. A vi molim vas pokušajte pomoći i kad je roditelj prekonfuzan da složi fakultetsko i logično pitanje.

Jednu večer i iduće jutro beba je imala smrdljivu kašastu do rijetku stolicu. Nakon toga kašastu ali sa sluzi. Takve kašaste sa sluzi (koja je nekad dio stolice, a nekad se baš odvojeno vidi dio sluzi) se po nekoliko puta dnevno nastavljaju do prekjučer kad smo počeli dijetu (riža, mrkva, banana i jabuka +dojenje). Broj stolica se smanjuje, jučer dvije danas samo jedna. Al još uvijek sadrže sluz. Međutim jučer je bila jedna stolica koja je osim kašastog dijela vjerojatno imala neki tekući dio(pretpostavila sam po uprljanom dijelu pelene na kojem nije bilo kašastog dijela stolice).

E sad, prije ovoga sa sluzi, beba je dva (ili tri) dana imala dosta tvdu stolicu, al to sam vam već prije rekla: svako par sati po mali brabončić.

Ako ima veze s prehranom: nedavno prije je počela jesti trešnje nekuhane, hranu sam počela gnječiti a ne miksati (to je vjerojatno bila greška obzirom da bi u stolici znali izaći komadići te hrane).

Pitanja: Može li sluz u stolici biti uzrokovana hranom? Mislite li da treba nešto poduzeti ili pričekati? Zahtijeva li pojava sluzi u stolici dijetu i kakvu?

Je l sad valja pitanje ili da ga dovijeka sastavljam. Samo me uputite u kojem smjeru da razmišljam i što treba napraviti. Please!

Darko Richter, dr. med.

29.05.2009. 09:20

Dijete je imalo proljev, od kojega se oporavlja, uz uvjet da ga vi u tome ne spriječite.
A trešnje su nešto što je sigurni saveznik proljeva.

29.05.2009. 15:10

Hvala! Shvatila sam.