Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6605 | Broj poruka: 26327

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


sluzava stolica i pad na tezini


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

i_ema

24.06.2010. 23:05

Poštovani, dijete ima 3 mjeseca i 14 dana. Dojim je. Rođena je sa 3620g, danas 5900g. (1.mjesec je napredovala 900 grama, 2.-750g, 3.- 530 g, a u zadnjih 14 dana samo 100 grama. Sluzave stolice su pocele kad je dijete napunilo 2 i pol mjeseca.Svaka je stolica bila popracena jakim grcevima. Imala je i do 8 stolica dnevno. Analizu na adeno i rota viruse te bakterije smo ucinili dva puta i nalazi su oba puta bili uredni. Pocetkom treceg mjeseca djeteta pocela sam s nadohranom. Cetiri dana je uz moje mlijeko nadohranjivana s Pre Hipp-om. Tih cetiri dana imala je po dvije stolice dnevno bez traga sluzi ( stolica gusta, zute boje), ali onda je dobila zatvor koji je trajao 7 dana nakon cega sam joj promjenila formulu (Novalac IT 1). Po naputku lijecnika nastavila sam s prsima i Novalacom. Sluzave stolice su se ponovile. Dijete opet ima grceve, ucestale plinove te vrlo jake grceve prije stolice. Najvise od svega me brine slab porast na tezini.
Molila bih Vas za Vas strucan savjet. Unaprijed se zahvaljujem!

Darko Richter, dr. med.

24.06.2010. 23:40

Problemi su očito počeli onda kada ste iz čista mira uveli PreHipp. Niti, uz onakvo napredovanje na težini treba plčetkom trećeg mjeseca uovidit nadohranu uz dojku, niti, da je nadohrana i trebala, to ne bi trebao biti PreHipp. Zaključite sami.