Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


stolica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

novam

04.07.2015. 12:30

Postovani,
imam curicu staru tri mjeseca. Prije dva mjeseca u stolici je imala tragove krvi, jedva vidljive.
Bili smo kod pedijatrice i rekla nam je da to nije nista, da se ne moramo brinuti. Mjesec dana kasnije opet se pojavila krv u stolici, ali ovaj put puno vise. Napravili smo mikrobiolosku pretragu na bakterije i viruse, krvnu pretragu i svi nalazi su dobri. Curica nema nikakve druge simptome. Jucer su se opet manji jedva vidljivi tragovi opet pojavili. Molim Vas za pomoc.
Unaprijed hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

08.07.2015. 23:30

Niste naveli čime hranite dijete. Treba pomišljati na alergiju na bjelančevine kravljeg mlijeka. Dobro je da su krvni nalazi uredni - znači da gubitak krvi nije značajan. Preventivno bih dao K vitamin (to dobijaju sva djeca u rodilištu) i ako se smetnje nastave pokušao bih sa dijetom bez bjelančevina kravljeg mlijeka (ako je na majčinom mlijeku tada majka treba izbaciti apsolutno sve proizvode koji sadrže mlijeko i uvesti nadoknadu šumećim kalcijem (3x300 mg ili 2x500 mg; a ako je dijete na formuli tada pedijatar treba prepisati posebnu formulu - tzv ekstenzivni hidrolizat sirutke). Potom, nakon 2-3 tjedna povremeno dati stolicu na analizu na skriveno krvarenje. Ako se krv i nadalje vidi golim okom preporučam konzultaciju gastroenterologa.