Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Pedijatrija / streptokok kod djece

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 5850

Broj poruka: 23411

Jovančević Milivoj, dr. med.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Pedijatrijska ord.
Zagreb, Zvonigradska 9

streptokok kod djece

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

SplicankaBK

07.12.2011. 20:25

moja sestra vec dugo ima streptokok u krvi, dobiva lijecenje pencilinom, nekad joj se stanje poboljsa ali vecinom je zeznuto. imala je pri zadnjem vadenju krvi visoku razinu streptokoka cak 380, brinem se za nju , imate li mozda neki nacin za lijecenje??? ispricavam se unaprijed ako sam ista krivo napisala jer nisam dovoljno informirana o streptokoku.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.12.2011. 14:40

Ono o čemu Vi pišete je vjerojatno titar antitijela protiv beta hemolitičkog streptokoka (točnije AST0). On i nije tako visok, viđao sam djecu sa razinama od 10.000 i to traje godinama. Važno je da titar ne bilježi značajniji porast (povremeno može blago porasti u sklopu virusnih ili nekoh drugih infekcija - naprosto jer je cijeli imuni sustav podražen) i da je ona dobro. Upitno je da li je potrebna kontinuirana antibiotska terapija, pogotovo ako je ona dobro i nema znakova ponavljane infekcije.