Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


svrab ociju


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tina

09.12.2003. 22:42

Postovani doktore,
moja kci od 11 mjeseci je prije par dana pocela trljati oci,ali ne ko kad joj se spava nego agresivnije i duze i tako radi par puta na dan. zanima me da li joj smijem nakapati fizioloski rastvor u oci posto mi je to savjetovala prijateljica? I da li mozda samo na osnovu pisma mozete pretpostaviti sta je u pitanju. Inace oci joj izgledaju normalno nisu crvene i sl.
unaprijed vam zahvaljujem
P.S.
Jos bi vas zamolila da mi kazete kakav je vas stav (posto vrlo cijenim vase misljenje) po pitanju pumpica za nos kad je dijete prehladjeno jer se meni to cini jako grubo, a opet bojim se upale uha.
jos jednom hvala

Dr. Darko Richter

10.12.2003. 10:06

Pumpice za nos su, po meni, jedina prava stvar ako dijete još nije u stanje samo ispuhati nakupljeni sekret. To je puno bolje i normalnije od guranja raznih kapi i tekućina u suprotnom smjeru. Neki, kojima se pumpice čine "grubima", iako to nisu, pokušavaju izazvati kihanje u djeteta, tako da mu vatom škakljalju nosnicu. No, ako to ne proradi, najbolje mu je, ipak, pumpicom evakuirati višak sluzi.
Što se tiče svrbeža očiju, moguće je da je nešto upalo u oko, a moguće je i da manifestira neku alergiju. Za sada bih samo promatrao satanje, i ne bih ništa posebno kapao. Moguće je i da je svrbi koža kapaka ili okoline oka, pa joj kožu možete namazati nekom blagom neutralnom kozmetskom kremom, pazeći da ne uđe u oko.