Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Temperatura i osip?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

AmmberZd

10.12.2017. 23:35

Poštovani, dijete 25mj. danas cetvrti dan ima povišenu temperaturu, varira izmedu 38.3 i 38.7. Najviša je bila 39 prvu noc. Drugi dan (od ta cetiri) je preskocila sa temperaturom i bila je super opceg stanja, pomislila sam da je neka jednodnevna virozica, ali je treci dan opet zakurila.
Dva dana prije povišene temperature imala je proljevastu stolicu. Opce stanje zadnja dva dana nije najbolje, dosta je malaksala, oci plivaju i jako se skupljaju krmeljici koji joj nocu toliko slijepe trepavice da ujutro ne može uopce otvorit oci, izgleda kao da joj slina iz nosa izlazi na ocne kanaliće. Uz to i kašlje. Temperaturu snizavamo tuširanjem i paracetamolom i dok paracetamol djeluje, ona je ok, igra se i jede.
Ono što me uz oci muci je i što joj je danas izbilo tockasto crvenilo nalik osipu po obrazima. Što je temperatura viša to je i osip jaci.
Zanima me Vaše misljenje i da li ima potrebe s ovim simptomima trcati na hitnu ili mozemo i pricekati do sutra da odemo pedijatrici?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.12.2017. 09:00

Na ovom portalu nije uputno postavljati upite o hitnim problemima, javite se liječniku kada god imate dvojbu da li je u pitanju hitnost.