Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


upala uha???


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gagulina

15.12.2008. 16:05

Posotvani,
sin od 20 meseci ima vec duze vreme jaku kijavicu. Sliva se niz grlo, pa malo kaslje od toga. On je veseo, nema temp, dobro jede... Juce je bilo sve u redu do samog spavanja. Pola sata po uspavljivanju se probudio i poceo da place. Ceskao je uvo i kosu. Onda je opet zaspao, kratko par minuta, pa se opet probudio placuci. Stekla sam utisak da ga nesto budi, i da ga nesto boli. Posumnjala sam na uho, jer se ceskao i vukao ga. To agonija je trajala par sati, budjenje na 5 minuta, neutesno plakanje, pa sam mu dala Brufen sirup protiv bolova. Nakon 20 minuta se smirio i spavao do jutra. Danas se normalno ponasa, kao da se nista nije desilo. Za sada ne vidim da vuce uho ili da ga ceska, jedino sam primetila da ima vise braonkastog sekreta u usnoj skoljki. Da li ga voditi kod ORLa, zbog moguce upale ili je to bio samo sekret koji mu je zapusio uho i izazvao bol.
Dobili smo kapi za uho iz Francuske,za bebe, koje imaju u sebi lokalni anestetik i antiseptik (nisu antibiotske). Ja sam mu to stavila kako pisu u uputstvu. Da li sam pogresila?

Darko Richter, dr. med.

15.12.2008. 22:00

Na sva pitanje morate si odgovoriti sami, pogotovo na ono, da li ići doktoru. A i u uputstvu vam sve piše. Odakle ja da znam što Francuzi misle kada vam prodaju neke kapi? Sve što radite u životu je ili crno, ili bijelo. Ili ćeš u raj, ili u pakao, kada se sve zbroji što ste u životu radili, govorili i mislili. Tu vam ja ne mogu pomoći.