Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


vodene kozice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

goga

26.01.2004. 11:22

Molim vas da mi odgovorite na pitanje: koliko su opasne i da li su uopće opasne vodene kozice kod djeteta starog 4. mjeseca?

Dr. Darko Richter

26.01.2004. 18:49

Koliko su opasne, pokazat će se kada ih dobije. Mogu biti vrlo blage, da ih jedva pronađete tu i tamo u vlasištu ili ne trupu, a mogu biti krvave, sa zahvaćanjem ustiju, jednjaka, očiju, sa teškim općim stanjem. Ako je majka u životu preboljela vodene kozice, tada je dojenče do dobi 6-9 mj. relativno zaštićeno i ako ih dobije, vjerojatnije je da će biti blažeg oblika.

uhu.la

07.07.2015. 13:25

Dakle jucer 6.7. sam dobila vodene kozice ,crvenilo i osip sam imala vec duze vrijeme,na tijelu nalazim tek koji plik ,naime 13.7. tocno za tjedan dana trebala bi ici na eksukriju na more,pa me zanima ako se vodene kozice osuse mogu li ici ,smijem li bit na suncu i kupat se u moru?
Neki su mi rekli da se nesmijem tusirat pa me zanima jel to istina?
I jel ima nesto da mi se to sto brze osusi?
hvala unaprjed happy

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

09.07.2015. 09:35

Kupanjem će se kraste prije otopiti i otpasti. Obzirom na dob, nadam se da će sve ove dane bolest imati blagi tok. Nakon vodenih kozica imunitet bude dosta oslabljen tako da treba nastojati izlagati se što manje naporima (da li je to moguće na ekskurziji?). Sunčanje umjereno, u doba dana kada je sunce manje jako i svakako koristiti sredstva za zaštitu od UV zraka sa visokim faktorom.