Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


vodene kozice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marina

26.05.2004. 23:48

Dobar dan,

molim Vas da odgovorite na slijedeće pitanje. Sezona je godišnjih odmora, a sumnjamo da je naš 18-omjesečni sin zaražen varičelom. Dok čekamo da prodje vrijeme inkubacije, pitamo se može li dijete na sunce i u more netom nakon što preboli vodene kozice?

Hvala!

Dr. Darko Richter

27.05.2004. 07:44

Čim je zadnja kozica suha, može.

Anamarija

23.06.2004. 12:47

Dobar dan, dijete (5 god) ima vrlo jeki osip vodenih kozica. Rekli su mi da osim kupanja u hipermanganu, pomaže i vaticom s otopinom hipermangana natapati kritična mijesta češće. Može li se tako prenijeti osip i na mijesta gdje ga nema i preporuča li se takav postupak?

Hvala!

Dr. Darko Richter

28.06.2004. 21:21

Ne može se osip na taj način prenositi na druga mjesta na koži, ali ja vam svejedno NE preporučujem nikakve kupke niti druge gluposti za bolest koja sama dođe i prođe. Možete si samo zakomplicirati situaciju. Zašto se danas ljudi više ne znaju ponašati prirodno, iako sve vrvi od ekologista, Greenpeacea, ženskih udruga, povratka prirodi, alternativama, itd. ? Mislite da si Indijanci u Amazoni kozice mažu hipermanganom? A ako pitaju nekog vrača, on im kaže da na kozice stavljaju neko blato i lišće. To je samo malo gore od savjeta da se stavlja hipermangan. Hoću reći, od lišća iz Amazone do hipermangana, puno je manja razlika, od opće civilizacijske razlike koja nas odvaja od tih urođenika. Ipak svi vole neke čarolije, bez obzira na civilizacijski napredak.