Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26366

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Zabrinuta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lildina

08.04.2017. 15:35

Poštovani ovako beba ima 20 dana rodjena na carsku rez, i već par. Dana tokom dojenja ispusta zvižduci zvuk tokom disanja kao da teško diše i uz to kroz nos isto tako, patronažna je rekla da je to normalno u beba Al mene to jako brine dali mi možete reci šta bi to moglo bit?? Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.04.2017. 12:05

Najčešće je to zbog sekreta u nosu - nerijetko se mlijeko iz želudca vraća skroz do grla i nosa. Postavite je da spava s povišenim uzglavljem. Ako vam se čini da ima poteškoća s disanjem, naročito kod hranjenja, javite se pedijattru.

lildina

26.06.2017. 19:40

Poštovani! Beba sad ima 3 mjeseca i dojim je samo jedanput na dan i to navečer prije spavanja a tokom dana jede iz bočice adaptirano mljeko, i sad bih ja krenula na djetu Al sam čula da nije dobro zbog bebe dok je na prsima da sam na djetu, jel ima tu istine?? Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

30.06.2017. 14:05

Smanjenje težine treba biti vrlo postupno, trebate konzumirati raznovrsnu hranu u više manjih obroka i intenzivirati kretanje. Rigorozne dijete nisu dobre, naročito u fazi dok dojite. Izbjegavajte namirnice koje su bogate kalorijama (slatkiši), od napitaka uzimajte samo vodu. Mlijeko i mliječne prerađevine uzimajte, možete koristiti proizvode sa smanjenim udjelom mliječne masti.