Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Zubići


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mama

18.11.2002. 12:43

Lijepo Vas molim Vaše mišljenje o aparatićima za zube koji čuvaju mjesto za trajne zube,da li su zaista nužni -odnosno kakve posljedice može imati dijete od nepune 3 godine bez prednjih zubića(sva 4-gore su skroz izjedena). Da li će problemi oko pravilnog izgovora (šuškanje i sl.) kasnije sami od sebe doći na svoje ili će to što mu fale zubići ostaviti dublji trag?Šta je sa psihološkim razvojem?Što ako mu trajni zubići dođu prerano, odnosno jel uopće moguće da oni dođu sa npr.4 godine (mliječni su mu počeli rasti već sa 3 mjeseca, a sa 1 god. su se već počeli kvariti)?Zubarica mi kaže da se ne uzbuđujem, a ja sam već luda od brige i smatram da je ona olako prišla svemu tom tj.nije malog ni pogledala jer je plakao i nije htio otvoriti usta.Što da radim?

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

18.11.2002. 19:26

Cijenjena gospođo, usprkos tome što je, prema Vašem mišljenju, "zubarica ..... olako prišla svemu tom", mišljenja sam da bi bilo najbolje da ovaj niz pitanja uputite stomatološkom forumu koji Vam preko Cybermed-a također stoji na raspolaganju. Njegovi su stručnjaci, u ovom slučaju, kompetentniji. Mnogo pozdrava.