Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


anksioznost


Autor Poruka

tihana

27.12.2002. 12:19

patim od anksiotno-depresivnog poremecaja i citajuci pitanja i odgovore u biti sam se nasla u strahu da se nitko nikada nije od istog poremecaja izlijecio.
Jeli isti poremecaj privremeno stanje ili trajna bolest s kojom moramo nauciti zivjeti?
Mjesec i pol dana bila sam na 0,25 mg helexa jednom dnevno i bilo mi je snjim kao i bez njega, stoga sada pijem biljni lijek aktivin-h.
Mogu reci da tako funkcioniram ali to je sve, samo funkcioniram i nekada se osjecam grozno,najvise u glavi i imam povremene osjecaje da cu "skrenuti".
ne zelim zivjeti na lijekovima i mjenjajuci ih, stoga me uistinu najvise zanima je li anksioznost prolazno stanje kod pacijenata ili nesta sto kada jesnom dobijemo i ostaje s nama?
Pokusala bih s reikijem, pa me zanima sta mislite i o toj mogucnosti!
Znate li ljude koji su se uspjesno rijesili ovakvog stanja i kako?
Tj. zanima me da li se itko kada je jednom krenuo s terapijom uspio i rijesiti iste ili svi samo prelaze s jedne terapije na drugu?
Napominjem da idem i na razgovore kod psihologa.
Je li anksiozno depresivni poremecaj izljeciva bolest???
Hvala unaprijed!!!

tina

02.01.2003. 10:01

Ja imam sličan problem s kojim se borim već više od 15 godina. Imam 35 god i prvi napad anksioznosti doživjela sam s 19 god. Od tada sam u više navrata bila na terapiji raznim antidepresivima i anksioliticima, uz psihoterapiju. Anksioznost nekad mogu držati pod kontrolom, ali nikad potpuno. Kad sam u težim životnim situacijama ona se vraća u sve težem i jačem obliku. Dakle, ja sa ovim problemom živim godinama i ne vidim izlaz. Trenutno opet idem na psihoterapiju, pijem Fevarin i Xanax, dok sam pod terapijom tabletama je bolje, ali znam da će se to kad tad vratiti... I to me najviše muči. Postoji li još neko ali zaista djelotvorno i dugotrajnije rješenje? I ponavljam pitanje "Je li anksiozno depresivni poremecaj izljeciva bolest??? "???

Damir

07.01.2003. 21:13

Da li se neko bavi liječenjem anksioznosti akupunkturom
Hvala