Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


depresija,osamljenost


Autor Poruka

sasa

03.12.2005. 01:17

Postovani,molim Vas za odgovor.Jako se cudno osjecam,postepeno se povlacim u sebe.Jako sam nervozan,nesiguran,potisten i razocaran.
Poceo sam da koristim kapsule L-fenilalanin,koje me obodre dok traje dejtsvo.Ne znam da li ga je stetno koristiti u duzem vremenskom periodu?
Recite mi,da li postoji nacin da se depresija ili anksioznost objektivizira testovima,da se zakljuci da li je depresija kao bolest ili imam takve crte licnosti.Ovo stoga sto svi znamo za tzv."ledeni brijeg depresija"!
Da li noviji antidepresivi tipa famoznog Prozaka,ako se uzimaju u duzem vremenskom periodu mogu mijenjati metaboilizam serotonina i tako sprijecitit recidiv ili se mora kombinirati psihoterapija/analiza.
Sto mislite o hipnozi,tj regresiji u smislu otkrivanja "odluka"iz ranog djetinjstva.
Uopste nemam energije,samopouzdanja me je jako nisko,plasim se dalje evolucije ovakvog stanja.
Obzirom da sam strucno lice,slobodno mozete koristitit strucne izraze u svom odgovoru,na kojem Vam se najtoplije zahvaljujem

Prof. dr. sc. V. Folnegović Šmalc

17.02.2006. 12:28

Poštovani,
Žao mi je da se ne osjećate dobro.Svakako je pohvalno da nastojite i sami poduzeti nešto korisno za svoje zdravlje, ali nikako nemojte biti sam svoj liječnik, ma kako stručni bili - to nikako nije dobro. Svakako posjetite psihijatra koji će otkriti i uzrok eventualne depresije u Vašem slučaju i preporučiti Vam odgovarajuće liječenje.