Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

dada

15.01.2004. 15:31

Vec dosta dugo iskasljavam sluz zelenkasto smedje boje.Bila sam kod lijecnika i dobila antibiotike ,ali nista se nije promijenilo. Dogovor je bio i da dodjem nakon zavrsene terapije antibioticima da mi se napravi test funkcije pluca. Mene interesira kakav je to test ,sta se njime moze utvrditi i kako se obavlja? Ustanovljeno mi je da imam kronicni rinitis i bronhitis, te alergiju na nesto( ne znam sto) sto nije standardni inhalans.

doc. dr. Neven Tudorić

14.02.2004. 14:00

Vjerojatna je kronična infekcija u gornjim (sinusi) ili donjim dišnim putovima (bronhitis). Obojenost iskašljaja je znak bakterijske infekcije. Obrada uz spomenutu pretragu plućne funkcije (spirometrija) treba uključiti i rtg. paranazalnih sinusa i pluća, mikrobiološki pregled brisa nosne sluznice, a po mogućnosti i iskašljaja. Ovi su problemi češći u alergičnih osoba (alergijska hunjavica ili astma).