Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


amalgam


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Antonio

02.04.2003. 11:28

Postovana doktorice!
Kako trenutno lijecim zubnu gangrenu i to kutnjaka, zanima me može li se zbog estetskih razloga zub napuniti drugim ili samo amalgamom. Naime, moj zatvoreni kutnjak bio je na površini ispunjen amalgamom pa je poja tog zuba bila u raskoraku s bojom ostalih zubiju. Je li moguće zub ispuniti bojom koja toliko neće odudarati od boje ostalih zubiju. Nadam se da razumijte pitanje. Oprostite, ali sam veliki esteta.
Zahvaljujem
Pozdrav

Dr.sc. Silvana Jukić

13.04.2003. 22:16

Ovisno o količini tkiva koje ostane nakon liječenja određuje se vrsta ispuna (plombe). Napretkom materijala današnji kompozitni (bijeli) materijali sve su bliži svojim svojstvima amalgamskim ispunima pa ih sve više zamjenjuju. No ukoliko Vaš stomatolog procijeni da nije moguće postaviti estetski ispun aVama jako stalo da je boja zuba prirodna tada " se može zub nadoknaditim proteski - keramičkom krunicom čija boja ne odudara od okolnih zubiju.