Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2659

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


BOL U ZUBU


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nika94

26.06.2015. 12:15

Dobar dan,
Nedavno me počelo boljeti područje od 6 pa do 8 dolje lijevo. Izvadila sam umnjak na preporuku stomatologa i mene dalje jako boli kada zagrizem, imam osjećaj da vidim sve zvijezde od boli. Napravila sam RTG snimku svih zubiju(ortopan) i stomatolog kaže da ništa na slici ne vidi što bi me moglo boljeti? Je li moguće da je upaljen živac što se ne vidi na slici ili?

Dean Cekić, dr. med. dent.

29.06.2015. 14:10

Kako sam sliku dobio na mail. Na istoj se vidi nekoliko velikih karijesnih lezija.
Pa se radi o akutnoj upali zubne pulpe.

Narnia

04.07.2015. 20:45

Dobar dan,
Pre nesto vise od mesec dana bila sam kod stomatologa zbog bola u zubu. Konstatovao je da je zub mrtav, ali da moram da pijem antibiotike jer imam gnojne kese i kako bi mogao da ga izvadi. U pitanju je sestica dole desno. Ocistila mi je zub i stavila lek za bolove i rekla da ce lek verovatno ispasti. Pijem palitreks ali upala i bol u predelu krajnika nikako da prodje. Zanima me da li moze da izvadi zub i sa gnojnim kesama i da prodje bez vecih problema ili da sacekam jos malo? Sta moze da se desi posto je vec dugo ,,mrtav,,?

Dean Cekić, dr. med. dent.

08.07.2015. 16:40

Poštovana,

Potrebno je odstraniti uzrok infekcije, što je zub.
Dakle treba zub izvaditi čim prije.