Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Bolan zub nakon vadnja zivca


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lik_123

22.10.2014. 13:05

Poštovani!


Bio sam kod zubara kod kojeg sam došao zbog pokvarene gornje petice . I on je mi je stavio lijek , koji sam ja zadržao više od dopuštenog , i jednog dana me zabolio jer sam zanemario uputu zubara da dođem u roku mjesec dana , te sam otišao , zubar je izvadio lijek i ljut ( opravdano) je rekao kako nisam to smio te je izvadio korjen i plombirao je zub. I to je sve super bilo te nakon par mjeseci me toliko zabolio da sam morao otići kod zubara ponovno . Pio sam KLAVAX BID 1 g te je bol prošla na par mjeseci i eo dok ovo pišem zub boli a u nemogučnosti sam trenutno doći do svog zubara. Bol je takva da je zub osjetljiv na dodir jezika , na ugriz a meso iznad zuba je glatko i natečeno te zub obavezno boli ujutro ako spavam na lijevoj strani.

E iz ovog pitanje poizlazi , što bi mogao biti uzrok i je li hitna intervencija?


Hvala unaprijed.

Lijep pozdrav!

Dean Cekić, dr. med. dent.

27.10.2014. 10:10

Poštovani,
uzrok je ili u neuspijelom endodontskom zahvatau ili u frakturi korijena zuba.
Svakako je potrebno posijetiti stomatološku ordinaciju i napraviti barem rtg snimku, pa onda vidjeti dali se zub može spasiti eventualnom revizijom punjenja ili ga je potrebno izvaditi.

jagodicabobica

17.12.2014. 20:45

Postovani pre dve nedelje me zabolela sedmica koja je vec par godina bila pod plombom otisla sam kod zubara on mi je otvorio zub ocistio ga i stavio lek da umrtvi zivac nakon 13 dana tacnije juce mi je izvadio zivac i cistio kanale nakon cega ih je napunio lekom posle kog bi trebalo da ide plomba. Ali mene je zub poceo da boli odmah nakon punjenja,to je konstantan bol koji nije previse jak ali moram da popijem tabletu protiv bolova na 7 sati. Ja sam isla opet kod zubara on mi je uveo antibiotik i savetovao da se strpim par dana da ce bol poceti da popusta. Interesuje me vase misljenje da li da cekam ili da insistiram na vadjenju leka,inace zub me boli i na najmanji dodir jezikom,i ponekad malo zapulsira dok je ujednacena bol uvek prisutna

Dean Cekić, dr. med. dent.

22.12.2014. 19:20

Poštovana,
bol koju opisujete je normalna nakon liječenja zuba, te prolazi za nekoliko dana.