Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2659

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Bruksizam


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanja976

25.04.2015. 15:55

Poštovanje! Molila bih vas za savjet. U nazad 10 dana liječim se zbog alergijske upale sinusa koji mi radi pritisak u korijenu nosa iznad gornje lijeve jedinice. ORL doktor me poslao da provjerim i kod zubara da li je sve u redu s tim zubom. Jučer učinjen RTG jedinice i ortopan ukazali su da je sa zubom sve u redu.
Prije 3 tjedna 2 noći za redom sam jako u snu škrgutala zubima, upravo na mjestu gornje lijeve jedinice (s unutarnje strane prema dvojci). Budući da me tokom ove noći boljela jedinica, stražnji dio, uz zubno meso uzela sam laički bateriju i ogledalo i čini mi se da je uzrok te boli i pritiska oštećenje zubne cakline sa unutarnje strane zuba. Naziru se posljedice "škrgutanja". Molila bih vas ako mi možete reći da li se posljedice škrgutanja mogu sanirati i kako? Još jednom da kažem da se vidi da je stražnji dio površine zuba oštećen, "izglodan". Hvala vam puno na pomoći!

Dean Cekić, dr. med. dent.

04.05.2015. 10:20

Poštovana,

Osnovna i najednostavnija pomoć je izrada nočne udlage.
Ona bi trebala kompenzirati sve negativne posljedice bruksizma.