Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Demineralizacija I karijes kod bebe 14 mj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

amigdala

06.03.2018. 15:25

Postovani,

Stomatolog je, pregledao bebu nakon sto sam.primijetila naslage na sjekuticima uz zubno meso I rekao da se radi o demineralizaciji s.pocetnim karijesom, da mazemo tooth mousse, ali da.nista drugo ne mozemo napraviti u ovoj dobi. Bojim se da bebi samo ne propadnu zubici. Od.stetnih navika, ne prakticira nijednu, nema.dudu, bocicu, pije.samo vodu, ne jede slatkise, jedino doji po noci sto mi je stomatolog preporucio ukinuti I ucinit cemo to, ali bih voljela znati postoji li ipak neko rjesenje.zaustavljanja.sirenja karijesa I lijecenja zuba.

Puno hvala I srdacan ppzdrav!

Dean Cekić, dr. med. dent.

07.03.2018. 20:15

Poštovana,

ovo što Vam je preporručeno je i najbolje rješenje uz redovite kontrole.

amigdala

08.04.2018. 14:30

Tako ćemo onda i raditi, hvala. Recite mi molim Vas, imate li preporuku vezano za uzimanje nekih pripravaka jer, prema riječima stomatologa i starije dijete ima vrlo lošu kvalitetu mliječnih zubiju. Možemo li nešto odsada činiti da možda djelujemo na kvalitetu trajnih zubiju ili će oni neminovno također biti loše kvalitete?

Dean Cekić, dr. med. dent.

09.04.2018. 19:25

Poštovana,
ako se i radilo o nekom poremačaju mineralizacije, on vjerovatno neće biti prisutan u trajnoj denticiji.
Što se tiče nekih posebnih premaza, jedino što se standardno radi je topikalna fluoridacija u stomatološkoj ambulanti prilikom redovitih kontrolnoh pregled, što bi u dječjoj dobi značilo svaka 3 mj.